Darko Kostić je osumnjičen za zlostavljanje, a ovi poznati muškarci su na sudu dokazivali svoju nevinost

Mika Aleksić i Branislav Lečić su imali prijave za polno uznemiravanje

  • 1
Miroslav Mika Aleksić, Darko Kostić, Branislav Lečić Foto: ATA Images, Marko Jovanović

Modnog kreatora Darka Kostića u sredu 20. aprila prijavio je policiji Š. H. (19), poznat po umetničkom nadimku Emis Emil. Momak tvrdi da ga Kostić držao kao taoca.

On je prijavio da ga Darko drži zatvorenog u ostavi i da preti da će da ga ubije.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, brzom i efikasnom akcijom, uhapsili su Darka Kostića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela ugrožavanje sigurnosti i protivpravno lišenje slobode, koji je saslušan 21. aprila kod tužioca.

Nažalost ovo nije prva vest iz crne hronike koja je šokirala javnost.

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je u aprilu mesecu 2021. optužnicu protiv vlasnika škole glume Miroslava Mike Aleksića (68) zbog opravdane sumnje da je silovao i polno uznemiravao ukupno sedam polaznica te škole.

Njega je glumica Milena Radulović optužila da je seksualno uznemiravao tokom pohađanja njegove škole glume, nakon čega su se pridružila i ostale devojke koje su tvrdile da ih je polno uznemiravao.

Istraga protiv Aleksića sprovedena je zbog 19 krivičnih dela na štetu devet polaznica svoje škole glume od 2008. do 2020. godine, ali je optužen za devet krivičnih dela.

Aleksić je u tužilaštvu negirao da je seksualno napastvovao pomenute učenice glume u svojoj školi, pored ostalih i Milenu Radulović koja ga je prva prijavila policiji, a nakon nje osmelile su se i druge devojke.

Jedna od devojaka je u vreme napastvovanja bila maloletna, dok su ostale tvrdile, da ih je napadao i dok su bile maloletne i nakon punoletstva.

Apelacioni sud u Beogradu je nakon devet meseci ukinuo pritvor Aleksiću i odredio mu meru kućnog pritvora uz nanogicu.

Suđenje još uvek traje.

Glumica Danijela Štajnfeld rekla je 22. marta u izjavi Višem javnom tužilaštvu da ju je glumac, opozicioni političar, bivši ministar i član Demokratske stranke Branislav Lečić navodno silovao 2012. godine.

Ona je, u prisustvu advokata, govorila o svom traumatičnom iskustvu, o kojem je javnost upoznala u svom dokumentarnom filmu, snimljenom u Americi gde trenutno i živi.

Povodom optužbi za navodno silovanje, oglasio se glumac Branislav Lečić, koji je optužbe nazvao "najgnusnijom laži" koja ga diskredituje.

Više javno tužilaštvo u Beogradu je u saopštenju 13. jula navelo da “ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno navedeno krivično delo, niti bilo koje drugo krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti”.

Pored domaćih i veliki broj stranih zvezda dokazivalo je nevinost na sudu. Kristijana Ronalda je za silovanje iz 2009. godine prijavila Ketrin Majorga, koja je tada sklopila nagodbu s Portugalcem da on isplati sumu od 375.000 dolara, uz dogovor da se slučaj više ne pominje.

Sve se navodno dogodilo u leto 2009, nakon što je Ronaldo zaključio prelazak iz Mančester junajteda u Real. On je transfer proslavio u noćnom klubu u Las Vegasu, gde je Majorga radila kao hostesa.

Platio joj je piće i pozvao Ketrin i njene prijateljice u hotelski apartman na zabavu. Ronaldo nikada nije porekao da se ljubavni odnos dogodio, ali je prema njegovim rečima, bio uz pristanak devojke, dok je njena verzija priče dijametralno suprotna. A bila je i Ronaldova u trenutku kad je priznao silovanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccv...

    23. april 2022 | 09:25

    Sta, nije hteo da plati reket a? Ostavite coveka na miru, bavite se kriminalcima i korumpiranim politicarima. A ovaj covek se ocigledno nekome zamerio pa mu sad taj vraca na ovaj nacin.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA