Predviđaju im pobedu na Evroviziji: Jedan od članova benda (27) služi u odbrambenoj jedinici u Ukrajini

Predstavnici Ukrajine nisu imali ,mnogo vremena da vežbaju za nastup

  • 5
Kalush Orchestra Kaluš Orkestra Foto: Profimedia/Dutch Press Photo/Cover Images/INSTARimages.com

Kaluš orkestar, grupa iz Ukrajine je favorit za pobedu na ovogodišnjem takmičenju za pesmu Evrovizije koje se održava u maju u Italiji.

Nakon aktuelnih događaja u Ukrajini, u samo nekoliko sati nakon sukoba, ova država popela se na prvo mesto kladionica za pobednika festivala Eurosong 2022.

Prvenstveno je trebalo da ih predstavlja ukrajinska pevačica Alina Paš, ali nakon što je odustala od takmičenja na Evroviziji, organizacioni odbor ukrajinskog Vidbira, tamošnjeg izbora za predstavnika na ovom muzičkom takmičenju, odlučio je da će njihovu zemlju u Italiji predstavljati sastav Kaluš orkestra (Kalush Orchestra) sa numerom "Stefania".

Oni ni nemaju vremena za vežbanje, jer su se pridružili odbrani zemlje. Frontmen grupe, reper Oleh Psiuk pridružio se na zapadu Ukrajine grupi od 20 dobrovoljaca koja snabdeva stanovništvo lekovima i pomaže im da pobegnu od rata.

Rat ga je, kako je rekao, odvojio od devojke koja je od njega udaljena 300 kilometara. Ona sedi u bunkeru i pravi Molotovljeve koktele, dok Psiuk nastoji da pomogne sunarodnicima. Jedan od članova "Kaljuš orkestra" služi u teritorijalnoj odbrambenoj jedinici.

- Članovi benda su vežbali odvojeno, ali planiramo da se sastanemo u Lavovu i uvežbamo pesmu "Stefanija", koja je u međuvremenu postala himna Ukrajinaca - rekao je Psiuk nedavno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PUXY

    24. april 2022 | 08:35

    Posto je to sve velika sprdnja,dajte im odmah pobedu,da se ostali ne smaraju,pa onda satro sledece godine u Kijevu,brate ogadicete svetu i sport i muziku i umetnost,ubili ste smisao cak i rata

  • Ana

    24. april 2022 | 08:54

    To bi za mene značilo sažaljenje.Naravno ja ne bih imala volju da učestvuje na Evroviziji a u mojoj Zemlji Rat i Borba za život i smrt

  • Mihailović

    24. april 2022 | 10:14

    Ja mislim da ne trebaju ništa, samo da se pojave i pobediće... Takav je danas "zapadni" svet, lud do kraja...ako kažu za belo da je crno, crno je...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA