≫ 

Bogoljub Karić uputio emotivne reči na godišnjicu smrti brata Sretena: "Ti i tvoja velika duša živećete večno"

Karićev brat Sreten preminuo je pre pet godina

  • 0
Bogoljub i Sreten Karić Foto: Milena Đorđević

Biznismen Bogoljub Karić postavio je na svom Fejsbuk profilu emotivnu objavu povodom petogodišnjice smrti svog brata Sretena Karića.

"Dragi moj brate Sretene, danas se navršava 5 godina punih bola i tuge od kada si nas napustio, bio si pravi otac, suprug, deka, brat, dever, veliki prijatelj, dobar čovek", stoji u objavi.

Emotivni video ispraćen je molitvom.

"I dalje si sa nama, ništa se nije promenilo... I dalje su "Braća Karić" - ono kako smo i navikli, mi - svi zajedno, Danina i Nićina deca, četiri brata i sestra! I dalje smo, dragi naš brate, pod tvojom zaštitom. I dalje osećamo da se, veliko srce našeg najstarijeg brata, brine o nama ma gde bili i ma šta radili! Tako je bilo i kada smo odrastali u našoj Peći, u našoj rodnoj, voljenoj Metohiji, kada si ti uzeo na sebe tu obavezu brige o mlađoj braći i sestri, pomagajući našim dragim roditeljima i najčešće žrtvujući sve što je trebalo tebi da pripadne, da bismo mi bili zadovoljni... Ništa se nije u tome promenilo do tvoje smrti... Pa i posle, evo, do danas i zauvek - mi osećamo tvoje prisustvo i brigu... A to tvoje veliko srce je našlo u sebi mesta za sve ljude sa kojima si živeo i radio!", stoji dalje u objavi.

"O, kakav nas ponos obuzima kada vidimo, kod svih ljudi koji su te poznavali, bez izuzetka, da vreme koje prolazi ne briše uspomenu na tebe i na tvoju široku dušu. Na pijaci u Moskvi pitaju prodavci za tebe... Ja im kažem da si se preselio u rajsko naselje. Oni svi pustiše suze, zaplakaše zene... Kažu mi: Tako divan čovek je bio vas brat Sreten, svi smo ga voleli. Dragi moj brate, osetili smo na tvom primeru, da smrt ne postoji, da čovekova duša, kako nas uči vera, samo prelazi u drugi, lepši svet, gde ćemo se svi naći i zajedno biti - u momentu opšteg vaskrsenja. Mada je naša porodica porasla i razgranala se i evo, hvala Bogu, širi se sve više i danas, i mada radimo po celom svetu, u svakom plamenu sveće koju zapalimo, bilo gde, u bilo kojoj crkvi, vidimo tebe, tvoju dušu i tvoje prisustvo! Svojim životom i dobrotom dokazao si onu Njegoševu: Blago onom ko dovijeka živi, imao se rašta i roditi! A ti i tvoja velika duša ćete živeti večno, drugačije ne može da bude", napisao je Karić i na kraju dodao:

- Siguran sam brate moj da i ti sediš sa desne strane našeg velikog Gospoda Boga i da svi vi, svojim blagim očima, gledate na nas, svoje voljene. Dragi napiši, koji nas pratite, nađite uvek vremena da zapalite sveću za one koje ste voleli!".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA