≫ 

Sve je napustio i posvetio se veri: Prva fotografija Milana Stankovića sa Hilandara

Poznato je da je Milan veliki vernik, a kada se povukao sa scene pričalo se da se zamonašio, međutim, pevač je samo svoj mir pronašao obilazeći manastire

  • 9
Milan Stanković Milan Stanković, Foto: Nikola Tomić

Popularni pevač Milan Stanković posvetio se veri i obilazi manastire, zbog čega se povukao se iz javnosti i muzičku karijeru stavio u drugi plan.

Stanković je ove godine Hilandar i Svetu Goru posetio tokom uskršnjih praznika, a svoje vreme još uvek tamo provodi u veri i molitvi.

Milan je na svom Instagram porfilu podelio kadrove sa ovog prelepog mesta i oduševio svoje pratioce, a na jednoj od fotografija vidi se i on dok pozira pored drveta.

Podsetimo, Milan je posvećen veri, često obilazi manastire i boravi u njima, a nedavno je pričao o veri.

- Kršten sam još kao beba da bih preživeo, a preživeo sam mnogo u svom kratkom životu. Svi mi imamo stremljenja, želje, planove, uspehe, ideje. Velike darove mi je dao Bog, a s tim ide i veliki krst. Ali, u ludilu ovog vremena, duhovno slepi, gluvi i nemi, svegrešni, pale prirode, svi neminovno ozbiljno promašujemo i sa zakašnjenjem osetimo da bez Logosa božjeg život nema života niti smisla. To su potvrdili svi koji se življenjem ozbiljno bave. Sve nauke, filozofije, revolucije, ideologije limitirane su okvirom stvorenog, bez pristupa tajni Tvorca, uzroka. A sve se na kraju završava Gospodom, jer kroz njega je sve i postalo - reako je tada Milan.

Pevač je tada govorio i o navodima da planira da se zamonaši:

- Nažalost, svedoci smo da u medijima jako retko nailazimo na istinu o meni. Bezumni ljudi su i sveto monaštvo sveli na vesti iz rijalitija, vračare i gatare. Taj jedini bunt i otpor koji je preostao čoveku. Za početak, manastiri i svetootačko predanje su tu da nas uče i pomognu da postanemo hrišćani, što je vrhunska vrednost. Biti istinski hrišćanin je stanje duha koje nadilazi vreme i nakon telesne smrti prelazi u večno blaženstvo. Ali hajde za početak da naučimo da biti pravoslavni hrišćanin nije slobodan dan za jelo i piće za praznike, niti je brojanica okačena o retrovizor u kolima.

- Hajde da se latimo spasonosne Isusove umnosrdačne molitve, koja je ključ za osvajanje unutrašnjih prostora, za trezvenoumlje, upoznavanje Boga, sebe i stvarnosti. A onda nam neće biti važne banalnosti i tračarenje. Tada ćemo moći da se obradujemo, a ne snebivamo kada naša braća i sestre idu u manastir. Molim vas da se najpre upoznamo, pokajemo i izmirimo s Bogom, da iskoračimo iz prolaznih i trivijalnih stvari, iz vremena u večnost. Iz statistike preživelih u punoću života. To su moje božićne želje ljudima.

Video: Milan Stanković posle dužeg vremena ponovo u javnosti: Sa Vesnom Zmijanac zapevao Džinovićev hit

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brankica

    29. april 2022 | 11:54

    Sve je rekao. Ko ima uši da čuje neka čuje a ko hoce da ga cesu po usima govoreci mu Lazi neka ga. Sve proleti i na kraju Bogu na istinu.

  • Eleazar

    29. april 2022 | 11:52

    Je l' poneo kremu sa zaštitnim faktorom i puder?

  • Daca

    29. april 2022 | 11:51

    Već odavno ne piše se o nekom njegovom nastupu već samo o tom duhovnom životu. Samo od sebe nameće se pitanje otkud mu pare za te 'ekskurzije' ako ništa ne radi?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA