Svi su im predviđali velike karijere: Ove domaće ženske grupe su "kidale", ali nijedna nije opstala

Mnoge devojke sa naše javne scene su karijeru započele u grupama, ali su se kasnije odlučile za solo karijeru

  • 1
Ženske grupe Foto: Youtobe/MrVladan1988/KomunaOfficial/FM Play/Eurovision Song Contest, ATA Images

Raspad muzičke grupe Hurricane koju čine Ivana Nikolić, Ksenija Knežević i Sanja Vučić šokirala je javnost, što zbog njihovog velikog uspeha, što zbog toga što je javnost bila ubeđena da su devojke u sjajnom odnosu i da uživaju u grupi.

Nažalost, Uraganke nisu ni prve ni poslednje, jer su mnoge devojke sa naše javne scene karijeru započele u grupama, a kasnije uprkos velikom uspehu okončale saradnju.

K2

K2 je ženska grupa koje su činile sestre Kristina i Aleksandra Kovač. U tinejdžerskom dobu počele su da pišu pesme i tada osnovale K2. U periodu od 1990. do 1995. boravile su  u Engleskoj i tamo su radile sa poznatim britanskim producentima i muzičarima, a onda i pevale i prateće vokale mnogim svetskim muzičarima.

Godine 1995. vratile su se u Srbiju i izdale prvi album. Najpoznatije pesme s albuma su "Ajmo u život" "Džanglmanija" i "Super žena". One su nakon toga otišle u Španiju i snimile album za tamošnje tržište, a nedugo nakon toga su odlučile da K2 prestane sa radom, a sestre Kovač su započele solo karijere.

Modelsice

Models je ženska muzička grupa koja je osnovana 1996. godine, osnovao ju je Milan Vrbić. Prvi album izdaju 1997. pod nazivom "Маde in Belgrade", drugi album "Pusti nas u disko" 1999. godine sa kojim su skrenule širu pažnju javnosti izazovnim spotovima i nastupima.

Prvu i najuspešniju postavu činile su Mimi Karanović, Ivana Berendika, Sandra Nikolić i Ivana Stamenković Sindi. Grupa je bila veoma popularna tokom devedesetih, i postigla uspeh, kako u Srbiji, tako i u regionu, popularnost je stekla hitovima "Šef stanice", "Pare, pare, pare", "Pusti nas u disko", "Noć je vedra nad Srbijom", "Seksi taksi". Ivana Stamenković odlučila je da se oproba u solo karijeri, te se grupa raspala.

Nakon toga mnoge pevačice su se menjale u ovoj grupi. Poslednju postavu grupe Models činile su Ivana Žigić, Ornela Nkeza Karabumba, Anastasija Buđić i Mila Kaluđerović.  One su na kratko  vratile staru popularnost provokativnim spotovima za album "Žmurke" koji su izdale 2013. za čiji omot su se fotografisale nage.

Moje tri

"Moje 3" je ženska muzička grupa osnovana početkom 2013. Grupu su činile finalistkinje mužičkog takmičenja Prvog glasa Srbije Mirna Radulović, Nevena Božović i Sara Jovanović. Ovaj muzički bend osnovan je sa ciljem da učestvuje na Beosongu, a onda i na Evrovuziji.

One su na Evroviziji u prvom finalu u Melmeu zauzele 11. mesto te se nisu plasirale u finale. Nedugo nakon Evrovizije grupa se raspala, a onda i započele solo karijere.

Ministarke

Ministarke ženska grupa osnova je 2013. godine u Beogradu. Grupu su činile pevačice Kristina Denić, Milica Jokić, Ana Mašulović (prateći vokal) kao i Ivana Eremić (bubnjevi) i Ivana Rudić (gitara). Grupa je nastala po ideji Filipa Miletića i Miloša Roganovića, koji su autori svih pesama ove grupe. Pevačica Edita Aradinović od samog osnivanja grupe bila njen stalni deo, a onda je 2018. odulučila da napusti grupi i karijeru nastavi kao solo pevačica.

Đavolice

Đavolice su ženska grupa osnovana 2015. godine nakon finala mužičkog takmičenja Zvezde Granda. Grupu su činile pevačice Teodora Džehverović, Tamara Milutinović i Gorana Babić. A pesme koje ih proslavile jesu "Ćuti i vozi" "Piće za mladiće" "Čokolada i vanila" . Grupa je trajala oko godinu dana, ali je uspela da privuče pažnju publike, te su devojke u svojoj solo karijeri napravile značajne uspehe.

Nakon raspada u medijima su se provlačile priče o raznim razmiricama među devojkama, a sudeći po izjavama devojaka, Džehverovićeva je bila najmanje omiljena članica.

Ipak, Teodora je napravila najveću karijeru, te sigurno ne žali što je napustila ekipu.

Video: Ispala Uraganke Sanje tokom nastupa: Jeste li doručkovali nešto večeras?!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA