Olivera Kovačević iskreno: "Za pobedu na Evrosongu ne postoji šablon, prvi zadatak ulazak u finale"

- Na kladionicama je ona sada na desetom mestu, što opet ne mora da znači -  rekla je Olivera

  • 2
Olivera Kovačević Foto: Nikola Tomić

Večeras počinje "Pesma Evrovizije", a u prvoj polufinalnoj večeri nastupiće predstavnici 17 zemalja. Predstavnica Srbije Ana Đurić Konstrakta učestvuje u drugoj takmičarskoj večeri u četvrtak, a glavni i odgovorni urednik Zabavnog programa RTS-a Olivera Kovačević rekla je da je prvi zadatak ulazak u finale, a da je nakon toga sve lakše.

Naime, glavni i odgovorni urednik Zabavnog programa RTS-a Olivera rekla je da učitavamo naše želje u vezi sa nastupom predstavnice Srbije na "Pesmi Evrovizije"  Konstraktom i da je prvi zadatak ulazak u finale, a da je posle toga sve lakše.

- To što naši mediji prenose, ona ima naklonost naših medija, to je evidentno. Ima naklonost i medija u regionu. Ljudi u regionu je jako vole. Za to evropsko tržište, da tako kažem, vidimo različite izjave i bivših predstavnika i pobednika da su joj naklonjeni, pa nadamo se da će to biti i preduslov za dobar rezultat - navela je Olivera Kovačević, a onda objasnila je da članovi žirija glasaju tokom generalne probe koja se održava veče uoči polufinalnih i finalne večeri.

Govoreći o uticaju društvenih mreža, Kovačevićeva je navela da mreže utiču na sve, a da na "Pesmu Evrovizije" utiču više nego na druge segmente javnog života, pošto takmičenje, pre svih, gledaju mladi ljudi.

- Znak da ste na društvenim mrežama popularni, na ovaj ili onaj način, svakako je dobra vest, ali ne mora da znači da će to biti tako. Mi smo često imali situacije da na kladionicama naši predstavnici dobro stoje, pa bude potpuno drugačije. Na kladionicama je ona sada na desetom mestu, što opet ne mora da znači -  rekla je Olivera i dodala da su je  pratili sinoćnu generalnu probu prvog polufinala i ocenila da su Italijani napravili zanimljivu scenu, kao i da joj se dopao "grin rum", u kojem je prirodno zelenilo.

Za pobedničku pesmu ne postoji šablon, a Olivera je navela da je muzička ponuda na ovogodišnjem festivalu raznovrsna.

- Ukrajina, koja važi za favorita, pre svega iz političkih razloga, i ne samo iz političkih razloga nego iz saosećanja naroda Evrope prema narodu Ukrajine u ovom ratu, dobro se pozicionira. Oni su izašli sa etno-pesmom. Moldavija takođe, ali su naše komšije Bugari izašli sa rokenrolom - istakla je glavna urednica Zabavnog programa RTS-a.

U večerašnjem, prvom polufinalu će se predstaviti 17 izvođača najvećeg muzičkog spektakla u Evropi. Takmiče se predstavnici Albanije, Letonije, Litvanije, Švajcarske, Slovenije, Ukrajine, Bugarske, Holandije, Moldavije, Portugalije, Hrvatske, Danske, Austrije, Islanda, Grčke, Norveške i Jermenije.

Prenos prvog polufinala "Pesme Evrovizije" počinje večeras u 21 čas, a možete ga pratiti u direktnom prenosu na RTS 1, RTS Svet, Radio Beogradu 1, kao i putem platforme RTS Planeta. Tekstualni prenos takmičenja možete pratiti na Internet portalu RTS-a.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA