≫ 

Šok transformacije predstavnika Srbije na Evroviziji: Ovako su izgledali, a sada mnoge nećete prepoznati

Nakon Evrovizije pojedini su nastavili sa muzičkom karijerom, dok su se neki povukli iz javnosti, a za jednog pevača pričalo se da se zamonašio

  • 1
Evrovizija Srbija

Foto: Youtube/Eurovision Song Contest

Umetnica Ana Đurić Konstrakta zaludela je svet na Evroviziji u Torinu, a srpski predstavnici godinama unazad što numerama, što izgledom i scenskim nastupom intrigirali su ne samo region, već i svetsku scenu. Godine su učinile svoje, pa su se njihovi životi, ali i izgled drastično promenili.

Neki srpski predstavnici su se nakon ovog prestižnog takmičenja povukli iz javnosti, pa se mnogi pitaju gde su i šta rade sada, dok su pojedini na najbolji način iskoristili "momenat", pa su njihove karijere krenule uzlaznom putanjom.

No, ono što će definitivno sve ostaviti bez teksta su vizuelne transformacije pojedinih.

Marija Šerifović

Marija je pobedila na Pesmi Evrovizije 2007. godine sa pesmom "Molitva" i do danas je jedina srpska pobednica ovog prestižnog takmičenja. Pevačica je tada sa pet devojaka koje su bile prateći vokali "oduvala" scenu i zaludela Evropu, ali i svet. Nakon pobede na Evroviziji, Marijina karijra krenula je uzlaznom putanjom i sada je jedna od najvećih regionalnih zvezda koja do poslednjeg mesta puni velike koncertne dvorane iznova i iznova.

Šerifovićeva nije drastično menjala stil, pa je i dalje možemo videti u odelima, a nikako u haljinama i suknjicama i sa scenskom šminkom. Marija je tada na velikoj sceni nosila naočare za vid, koje sada ne nosi, promenila je frizuru, pa "fura" loknice, ali i skroz kratku kosu, a vidljivo je da je od tada i značajno smršala.

Jelena Tomašević

Jelena je 2008. godine sa pesmom "Oro" predstavljala Srbiju na Evroviziji, koja tada održana u Srbiji, godinu dana nakon pobede Marije Šerifović, a Tomaševićeva je u finalu osvojila 6. mesto.

Ona slovi za jedan od najboljih vokala na ovim prostorima, prepoznatljiva je po prelepim baladama i moćnom glasu, a nakon takmičenja desile su se značaje i bitne promene u njenom privatnom životu. Jelena se 2011. godine udala za glumca Ivana Bosiljčića, a godinu dana kasnije dobili su ćerku Ninu.

Jelena je od Evrovizije veoma aktuelna u medijima i popularna u Srbiji, ali i regionu. Pored karijere na kojoj je vredno radila, Jelena se posvetila i privatnom životu, odnosno - svojoj porodici. Što se tiče njenog izgleda, za Jelenu vreme kao da je stalo, te izgleda slično kao i pre 14 godina, a ni svoj prepoznatljiv stil nije promenila.

Marko Kon

Marko je sa Milanom Nikolićem sa pesmom "Cipela" predstavljao Srbiju na Evroviziji 2009. godine. Nastupao je u drugom polufinalu, ali se nije plasirao u finale ovog takmičenja.

Kon je nakon Evrovizije "okačio mikrofon o klin", ali je njegova karijera nastavila uzlaznom putanjom, jer je nastavio da komponuje, piše tekstove i radi muzičke aranžamane, a neke od najpopularnijih srpskih pesama upravo je radio on.

Međutim, kada je reč o fizičkom izgledu, Marko se potpuno transformisao. Nakon Evrovizije Marko se dodatno ugojio, ali je uspeo da smrša čak 45 kilograma i potpuno se "prepolovio", zbog čega se promenio i njegov izraz lica.

"Rešio" se kovrdžave plave kose, poput afro lokni, pa sada veže rep i na smeđoj kosi naziru se poneke sede vlasi.

Milan Stanković

Milan je 2010. godine predstavljao našu zemlju na Evroviziji sa pesmom "Ovo je Balkan", koja se po zvuku, ali i scenskom nastupu razlikovala od ranijeih predstavnika, međutim, Stanković nije uspeo da se plasira u finale, ali sada njegova transformacija i način života, nakon 12 godina, intrigira javnost.

Milan je tada imao blajhano plavu, dugu kosu, bio je značajno mršaviji i njegov muzički stil bio je najbliže turbofolku, a privatni život i veza sa pevačicom Radom Manojlović tada je, i nakon godinu dana od raskida, bila jedna od aktuelnih tema.

Međutim, nakon Evrovizije Milan je promenio muzički pravac i snimao numere "modernijeg i aktualnog zvuka", a sada se potpuno povukao iz javnosti i promenio fizički izgled. Stanković je veliki vernik, obilazi manastire, posvećen je veri, a čak se nagađalo i da se zamonašio, što je on demantovao.

Milan je drastično smršao, sada ima kraću kosu, dok je sa strane skroz ošišan, te je difinitivno jedna od top tri najveće transformacije srpskih predstavnika nakon Evrovizije.

Danica Prodanović - Nina Radojičić

Nina Radojičić, kojoj je pravo ime Danica, predstavljala je Srbiju na Evroviziji 2011. godine, koja je tada održana u Nemačkoj i zauzela je 14. mesto. Međutim, Danica je tada imala samo 22 godine, pa se nakon takmičenja povukla iz javnosti, posvetila obrazovanju, a zatim i porodici.

Naime, ona je ubrzo nakon takmičenja otišla je u Australiju, gde je završila studije imunofarmakologije. Danica se potom udala, te se sada preziva Prodanović. Sada je u srećnom braku, a sa suprugom ima dva sina, Vida i Olivera.

Ona sa porodicom živi u Austarliji. Tada je imala kratku plavu kosu, a sada je smeđokosa sa bujnom kosom i plavim pramenovima i mnogi je sada ne bi ni prepoznali jer se godinama nije pojavljivala u javnosti, a drastično je promenila izgled.

Željko Joksimović

Jokimović je 2012. godine predstavljao Srbiju na Evroviziji sa pesmom "Nije ljubav stvar" i zauzeo visoko treće mesto, a numerom je "osvojio" region, ali i celu Evropu.

Žaljko je nakon Evrovizije, ali i pre, imao zavidnu muzičku karijeru, kao izvođač, ali i kompozitor, a nakon takmičenja nastavio je da niže uspehe u muzici i upravo on stoji iza nekih od najvećih hitova na ovim prostorima i vlasnik je jedne televizije. Što se tiče fizičkog izgleda, Željko se nije mnogo promenio.

Inače, Joksimović je 2004. godine bio predstavnik Srbije i Crne Gore na Evroviziji i tada mu je pobeda zamalo izmakla, pa je završio na visokom drugom mestu ovog prestižnog takmičenja.

Moje tri - Sara Jo, Nevena Božović, Mirna Radulović

Gupa "Moje tri", koju su činile Mirna Radulović, Sara Jovanović i Nevena Božović, predstavljale su Srbiju na Pesmu Evrovizije 2013. godine sa pesmom "Ljubav je svuda". U prvom polufinalu zauzele su 13. mesto i nisu se plasirale u finale, a ubrzo nakon nastupa na Evroviziji grupa se raspala, a Mirna, Sara i Mirna nastavile su sa solo karijerama.

Nevana je nastavila svoju karijeru i na velikoj sceni Evrovizije u Tel Avivu predstavljala je Srbiju kao solista 2019. godine sa pesmom "Kruna", a tada je takmičenje završila na 18. mestu. Božovićeva sada nije toliko aktivna što se tiče njene muziče karije i ne pojavljuje se u jasvnosti jer se nedavno udala, a zatim, pre manje od godinu dana, ostvarila se u najlepoj ulozi majke, pa se posvetila porodici.

Mirna se nedugo nakon takmičenja povukla iz javnosti, ali nikada nije prestala da se bavi muzikom iako je publika retko viđa na televiziji. Ona danas nastupa sa svojim bendom, a publika obožava njene interpretacije poznatih pop i rok hitova, a mnogi kažu da nikada bolje nije izgledala.

Sara je nakon takmičenja i raspada grupe punom parom nastavila solo muzičku karijeru i sada važi za jednu od najpopularnijih pevačica u Srbiji i izdvaja se po ekscentričnom scenskom natupu i kostimima. Jovanovićeva se takmičila na ovogodišnjem Izboru za pesmu za Evroviziju, a iako je bila prema mišljenju mnogih favorit, završila je na drugom mesu, a pobedu je odnela Konstarkta.

Inače, nakon raspada grupe došlo je do sukoba između Sare i Nevene, a njih dve od 2013. godine ne razgovarajzu, o čemu je Jovanovićeva javno pričala nedavno.

- Desilo mi se to sa koleginicom, koja mi je bila jako bliska, koja se našla sa mnom na takmičenju pre 10 godina. U jednom trenutku svašta se izdešavalo, svašta se pojavilo u medijima, ja sam to sve ignorisala, očekujući da će druga strana da me pozove na neku kafu da se sve to razjasni - rekla je Sara tada.

- Onda sam ja nju pozvala na kafu jer sam videla da tu postoji neka ogromna neprijatnost: "Dobro šta se zbiva, zvučaću kao tinejdžerka, ali videla sam da si me otpratila sa Instagrama". Ona mi je rekla da ju je tako posavetovala osoba koja joj vodi "Instagram". Ja sam sedela preko puta nje i shvatila da nema uopšte poente moja posvećenost i moje razumevanje. Sve je palo u vodu - rekla je ona ranije.

- Tako se završilo. Žao mi je jer su neke stvari i danas ostale nejasne, ali prosto ne volim da mi neko vređa inteligenciju - ispričala je Sara tom prilikom.

Bojana Stamenov

Bojana je predstavljala Srbiju na takmičenju za Pesmu Evrovizije 2015 u Beču, gde je sa pesmom "Beauty Never Lies" zauzela 10. mesto. Njena evrovizijska numera proglašena je neslužbenom "gej himnom", a u leto iste godine Bojana je svoju pesmu izvela i na amsterdamskom Prajdu.

Pevačica je nakon takmičenja nastavila da se bavi muzikom, a sve je iznedalia kada se ove godine pojavila na"Pesmi za Evroviziju 2022" i tom prilikom je mnogi nisu prepoznali, jer je u međuvremenu smršala čak 70 kilograma.

- Za godinu dana izgubila sam 70 kilograma. Kod mene gubitak kilograma još uvek traje. Imala sam zdravstvenih problema. Krenulo je sve nizbrdo. Ranije nisam redovno jela zbnog nastupa, koncerata. Često si na probama, koncertima, u kolima i onda kada zasednem da jedem, onda baš jedem. Ko će da nosi činijice, hranu. Međutim ispostavilo se da kada se može sve se hoće - rekla je Bojana ranije.

Kod mene je zdravstveno stanje bilo katastrofa i zato sam morala nešto da promenim. Juna 2020. moj sećer je bio 27.7. Primetila sam da ne vidim dobro. Do tada nisam imala probleme, bila sam zdrava debelica. Bila sam na granici insulinske rezistencije... - ispričala je Bojana.

- Odstanili su mi žučnu kesu i tada su mi skrenuli pažnju da moram da pazim šta jedem. Najviše što sam izdržala na režimu pre ovoga bilo je šest meseci. Onda se smoriš, jer mršaviš onda to krene sporije da ide - rekla je ona u emsiji "RTS ordinacija".

Sanja Vučić

Sanja je 2016. godine predstavljala Srbiju na Evroviziji sa engleskom verzijom pesme "Goodbay" koja se tamatski zasnivala na problemu nasilja nas ženama. Sanja je nastupila u drugom polufinalu, a u završila je na 23. mestu od 16 država.

Karijera poznate pevačice koja važi za jedan od najboljih vokala na ovim prostorima nakon takmičenja krenula je uzlaznom putanjom, pa se još jednom našla na Evroviziji, ali kao članica grupe "Hurricane".

Hurricane 

Grupa Hurricane, koju čine Ksenija Knežević, Ivana Nikolić i Sanja Vučić, predstavljala je Srbiju na pesmi Evrovizije 2021. godine sa pesmom "Loco Loco".

Devojke su za predstavnika Srbije izabrane 2020. godine, sa pesmom "Hasta La Vista", međutim zbog pandemije korona virusa Evrovozija je odložena za narednu godinu, a propozicije su bile takve da su devojke nastupale sa novom pesmom.

Uraganke su ludilo scenskim nastupom podigle publiku na noge i "oduvale" sve pred sobom, a takmičenje su završile na devetom mestu. Samo godinu dana nakon Evrovizije, došlo je do raspada grupe i devojke su sada na oproštajnoj turneji.

Naime, kako im u septembru mesecu ove godine ističe ugovor o poslovnoj saradnji, doneta je odluka da ga ne produžavaju i da svaka od njih nastavi sa solo karijerom.

(Telegarf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar

    16. jun 2022 | 15:48

    Vest je potpuno netačna.Milan Stanković se plasirao u finale i bio je 13.mesto.Marija Šerifović je bila na evroviziji 2007 a ne 2006, a Jelena Tomašević je bila u Beogradu 2008 na evroviziji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA