Frontmen "Divljeg kestena" harao je 90-ih, nakon raspada grupe se povukao, pa ušao u "Farmu"

Za Starovićem ludele su žene širom Jugoslavije, a on je ludo voleo balerinu Jelena Milošević, s kojom je bio i veren

  • 1
Igor Starović Foto: ATA Images

Frontmen popularne grupe "Divlji kesten" Igor Starović preminuo je danas, posle kraće bolesti, u 56. godini.

Igor je bio veoma popularan devedesetih i sa "Divljim kestenom" pravio je ludilo atomosferu na koncertima koji su bili krcati. Nakon što se bend raspao 2002. godine, Starović se povukao iz javnosti.

Starović je iznenadio sve kada se 2013. pojavio na "Farmi", i to ga je umalo koštalo života, i to bukvalno. Igor je iznenada dobio napad i počeo da se guši, a kako je kasnije ispričao, život mu je spasao Edin Škorić.

- Pošto se razvedrilo, okopavao sam njivu. Posle sat vremena osetio sam vrtoglavicu. Nisam obraćao pažnju na to jer sam mislio da je od umora i neispavanosti. Pošto mi je bilo gore, krenuo sam ka bunaru i bilo mi je sve teže. Jedva sam hodao Sećam se samo da sam nekako došao do zida i čvrsto se oslonio - rekao je tada Igor i dodao:

- U tom momentu mi je moj drug Edin Škorić prišao i pomogao mi. On me je bukvalno spasao. Udarao me je i izvlačio mi jezik, sav sam se izujedao. Sve se zakomplikovalo kad sam pomodreo u licu, tad sam počeo da se gušim i polako sam gubio svest. Uvek ću mu biti zahvalan, ipak je velika hrabrost spasavati čoveka koji leži i umire.

Njegova velika ljubav je bila balerina Jelena Milošević, s kojom je bio i veren, a nje se svi sećaju sa "Farme 6" kada se nije odvajala od Kristijana Golubovića u kog se zaljubila.

Podsetimo, Igor je proveo 10 godina u bendu "Divlji kesten" gde je bio pevač, kompozitor i aranžer. Grupa je nastala 1992. godine za vreme rata i odmah su postali miljenici publike. Snimili su pet albuma iza kojih su ostali veliki hitovi: "Suze krijem, same teku", "Ti si moja muzika", "Kristina", "Zorane, Zorane", "Nataša", "Gori, gori, srce moje"...

Grupa je uživala veliku popularnost, održali su na hiljade koncerata širom zemlje i sveta, osvajali brojne muzičke nagrade. Pre nepunih godinu dana Igor i grupa "Divlji kesten" dobili su priznanje "Beogradski pobednik" za "doprinos i očuvanje tradicije u pop muzici".

Igor Starović je, inače, po obrazovanju bio diplomirani arheolog, a ovu pasiju negovao je do kraja života. Uz muziku i arheologiju njegova velika ljubav bila je i košarka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA