Naslednica Sanje Doležal upisala akademiju u Londonu: "Suprug i ja smo udaljavali ćerku ceo život od muzike"

Još od svoje 15 godine, mlada Lea peva i piše pesme, i izvodi ih na koncertima svoje majke

  • 1
Sanja Doležal, Novi fosili Foto: ATA Images/Antonio Ahel

Malo koji mladi pevač ima tu privilegiju i čast da odrasta i gradi karijeru uz svog poznatog oca ili majku iz iste struke. Lea Šarić, ćerka pevačice Sanje Doležal je zato pod srećnom zvezdom.

Još od svoje 15 godine, mlada Lea peva i piše pesme, i izvodi ih na koncertima svoje majke. Nekadašnja pevačica Novih fosila, Sanja je otpevala pesmu sa nekadašnjim pevačem "Bijelog dugmeta" Alenom Islamovićem koju je Lea napisala.

- Suprug i ja smo udaljavali ćerku ceo život od muzike, a ona je to volela. Stalno smo joj govorili: "Samo ti pevaj, nek ti to bude ljubav, ali završi neki fakultet". Ipak, nismo uspeli u našoj nameri. Na kraju je upisala džez akademiju u Londonu - izjavila je Doležal jednom prilikom.

Vremenom, Lea je porasla, stvara i piše muziku. Sluša džez, soul, fank, bluz i trudi se da nikako ne ostane u jednom muzičkom žanru. Ipak, kako je jednom prilikom rekla, pomoć roditelja joj mnogo znači.

- Znači mi puno što imam priliku rasti uz ljude koji me poznaju i žele mi sve najbolje, preneli su mi duh uživanja u muzičkim druženjima, ali i naučili profesionalnosti i dostojanstvu, koje uspevaju da održe na visokoj razini čak i nakon toliko godina - ispričla je Lea u jednom intervjuu, piše Blic.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vodolijax

    28. maj 2022 | 20:11

    Pa valjda sva deca odrastaju uz roditelje koji ih najbolje poznaju i žele sve najbolje......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA