Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo nije uspela ni Marija: Konstrakta obara sve rekorde nakon nastupa na Evroviziji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovogodišnja predstavnica Srbije visoko se kotira na svim muzičkim platformama u zemljama Evrope

  • 3
Marija Šerifović Konstrakta Foto: ATA Images, Youtube/HRT Nedeljom u 2, Tanjug/AP

Ana Đurić, iliti Konstrakta, zauzela je visoko peto mesto na nedavno održanoj 66. "Evroviziji".

Konstrakta je i prethodno ostvarila veliki uspeh u regionu gde je njena pesma "In corpore sano" postala veliki hit, a sad je to, po svemu sudeći, slučaj i sa mnogim zemljama koje su daleko od Balkana.

Nakon što je u obližnjoj Hrvatskoj došla na 1. mesto na zvaničnoj listi slušanosti pesama, uspela je da uđe i na muzičke liste mnogih drugih zemalja. Tako njenu numeru "In Corpore Sano", na primer, možemo videti na zvaničnim muzičkim listama Holandije (19. mesto), Islanda (15. pozicija), Litvanije (11. mesto) itd, dok je na "Viral 50" listi najvećeg planetarnog striming servisa Spotify dospela do 7. mesta, što je dosad nezapamćen rezultat za izvođača iz Srbije.

Čak ni pesma "Molitva", jedine srpske pobednice na "Evroviziji" Marije Šerifović, nije uspela da se nađe ni na jednoj od gorepomenutih muzičkih lista, iako je trijumfovala na takmičenju, a Konstrakta bila peta.

Podsetimo, Sanja Vučić, koja je dosad dva puta predstavljala Srbiju na pomenutom takmičenju, otkrila je nedavno da priželjkuje saradnju sa Konstraktom.

- Volela bih Konstrakti da napišem pesmu. Imala sam priliku da radim alternativnu muziku, mislim da bih se sa Konstraktom dobro uklopila, čak smo jednom delile binu dok je nastupala sa Zemljom gruva - kazala je Vučićeva tada za 24sedam.

Video: Končita se srela sa Konstraktom i rekao joj tri reči: Tako si pretalentovana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    31. maj 2022 | 16:05

    Ako je ovo slusanije od Marijine pesme,onda nemamo.veze sta je dobra muzikaa...hvalaa

  • Mrcke

    31. maj 2022 | 18:02

    Sta mozete uz ovu da radite....pevate, skacete,djuskate, placete, plesete........NISTA! Samo je zanimljiva kao pojava i to do odredjene granice....muzika 00000000.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA