Hrvatska pevačica oskudno obučena pevala pred katedralom u Sarajevu: Gradsko veće oštro osudilo nastup

- Klubovi većnika Naroda i pravde, SDP BiH i Naše stranke u Gradskom veću smatraju da je neprimereno našu kulturnu baštinu koristiti kao pozadinu za estradne potrebe - stoji u saopštenju

  • 8
Lidija Bačić Printskrin: Instagram

Klubovi većnika u gradskom Veću grada Sarajeva oglasili su se o nastupu pevačice Lidije Bačić koji je održan sinoć ispred Katedrale Srca Isusova u Sarajevu.

Kako je navedeno, problem je nastao što je ispred mesta kulture i religije nastupila estradna ličnost.

- Katedrala Srca Isusova jedan je od nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine, gradskih simbola i stub duhovnog života katoličkog stanovništva u Sarajevu. Ona govori o kulturi mesta u kojem se nalazi i vekovima je posećuju ljudi iz svih krajeva sveta i svih religija - istaknuto je u saopštenju, te su oštro osudili spomenuti nastup i pozvali nadležne organe da u buduće pravovremeno reagiraju.

Lidija Bačić Lidija Bačić, Printskrin: Instagram

- Klubovi većnika Naroda i pravde, SDP BiH i Naše stranke u Gradskom veću smatraju da je neprimereno našu kulturnu baštinu koristiti kao pozadinu za estradne potrebe. Dostojanstvo jednog naroda čuva se i zaštitom integriteta njegovih spomenika. Oštro osuđujemo i pozivamo nadležne organe da pravovremeno reaguju i u skladu sa zakonom, opomenu i sankcionišu učesnike - zaključeno je.

Sudeći po fotografijama, Bačićeva je bila u uskoj, mini haljini, sa istaknutim atributima, što je izazvalo još veće nezadovoljstvo naroda, koji u komentarima piše koliko je njeno oblačenje "neprimereno" za ovo mesto i događaj.

Video: Vreli snimak pevačice iz spavaće sobe: Provirile crvene gaćice i pozadina, a palo i šljepkanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA