≫ 

Otvoren festival Skale: Naše more je ponovo onakvo kakvo pamtimo iz najboljih vremena

Prve večeri festivala nastupiće muzičke zvezde Milica Pavović i Saša Matić

  • 2
Skale Printskrin: Telegraf.rs

Festival Skale, koji se održava u Herceg Novom, zvanično je otvoren, a večeras, 26. juna, s početkom u 21 čas, Milica Pavlović imaće spektakularan koncert, a odmah nakon toga, u 23 časa i Saša Matić.

- Želimo da pokrenemo tradiciju i poklonimo Herceg Novom i Crnoj Gori festival za pamćenje. Sigurna sam da će festival iznedriti mnogo hitova, koji će dugo slušati. Moram da naglasim da je ovaj festival uvršćen u događaje od nacionalog interesa - rekla je izvršna direktorka kompanije Mtel, Tatjana Mandić.

- Zaista mi je drago što se festival maksimalno ispromovisao i što je ispromovisan Herceg Novi. Video sam da je danas u Herceg Novom 15.000 turista, to je skoro 30 odsto više nego prethodne godine - rekao je predsednik opštine Herceg Novi, Stevan Katić.

Član komisije Gremi muzičkih nagrada, Arturo G. Alvarez, rekao je da je ovaj region, zahvaljujući miksu kultura, specifičan i jedinstven u svetu, kao i da ima možda i njabolje muzičare na celom svetu.

- Sa velikim nestrpljenjem očekujem otvaranje festivala i radujem se svom nastupu - rekao je Željko Vasić, koji je prvi put kročio u muzički svet upravo u Herceg Novom, kada je na festivalu nastupio sa pesmom "Žena kao ti".

- Jako je važno podržati našu pop scenu. Festival je važno mesto da se svi nekako okupimo i da zajedničkim snagama plasiramo pop muziku - dodao je on.

Pevačica Ana Stanić rekla je da je srećna što se festival vraća na velika vrata, naglasivši da je bina spektakularna.

- Za nas pop muzičare je izuzetno važno da imamo platformu na kojoj možemo plasirati muziku, da to ne bude samo digitalna sfera - rekla je Ana ističući da je veoma bitno što je festival dobio nacionalni značaj.

- Lepo je što su organizatori iskombinovali nove nade, neki potpuno novi zvuk, sa nekim imenima i zvukom koji postoje već nekoliko decenija - dodala je Ana, zaključujući da je sa velikim oduševljenjem prihvatila poziv za učešće.

Direktor Radija S, Predrag Anđelković, izjavio je da je reč o zaista velikom projektu i da je u organizaciju uključeno skoro hiljadu ljudi. Kako je rekao, cilj im je bio da naprave regionalnu platformu koja će omogućiti učesnicima da ponude svoj sadržaj, a da publika sudi šta je dobro.

- Nadam se da je ovo početak ulaganja u jednu industriju i nadam se da ćemo imati partnera i u godinama koje dolaze jer bez velikih kompanija ovako nešto ne bi bilo moguće - rekao je on, zahvalivši se Mtelu i Telekomu Srbije, kao i Adria-Jadran medijskoj grupi, što ih je prepoznala kao kvalitetnog partnera.

Anđelković je istakao da su okupili jedinstven tim stručnjaka da bi sve bilo na nivou kakav do sada nije viđen u regionu.

- Nadam se da ćete naredna tri dana svi uživati, neki pored malih ekrana, a vi koji ste u mogućnosti da dođete - biće nam drago da vas sve ugostimo - poručio je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA