≫ 

Ljubav Milanke i Bogoljuba Karića traje pola veka: Opisala kako su se upoznali

Milanka i Bogoljub Karić upoznali su se kada je ona imala petnaest, a on osamnaest godina. Odmah kada su se upoznali, Bogoljub joj je rekao da će biti njegova žena

  • 0
Bogoljub i Milanka Karić Foto: Printscreen/Facebook/bogoljubjkaric

Milanka Karić pričala je o ljubavi između nje i supruga Bogoljuba, koja traje već pola veka, kao i tradiciji koja se u porodici Karić poštuje.

Za slogu je potrebno puno odricanja i praštanja, razumevanja i znanja, kaže Milanka Karić.

Milanka i Bogoljub Karić upoznali su se kada je ona imala petnaest, a on osamnaest godina. Odmah kada su se upoznali, Bogoljub joj je rekao da će biti njegova žena.

Strategija Bogoljuba Karića

- Bogoljub je rekao: "Ti ćeš biti moja žena". Meni je to bilo malo smešno. Mlada devojka, kakva sad žena da budem, nije vreme za to. Međutim, on je bio jako ozbiljan u nameri da budem njegova izabranica jer on je čuo kakva sam i smatrao je da sam osoba sa kojom treba da provede ceo život - rekla je Milanka Karić u emisiji "Dok anđeli spavaju".

Kako bi je osvojio, osmislio je čitavu strategiju, kaže ona, kao što je imao plan za sve u životu.

- Bio je prvo sa mojim tatom u Narodnoj banci, a radio je i sa mojom mamom u apoteci. Popravljao je kase. I stalno je mami nabacivao kako joj je lepa ćerka. Mama je govorila da sam isuviše mlada. Onda je upoznao mog brata Ranka, sprijateljili su se i došao je u kuću kod nas. Ali, šta je bilo presudno - njegova radnja za preciznu mehaniku bila na vrhu korzoa, tuda sam išla u gimnaziju. I tu smo se svakog dana po dva puta sretali - prisetila se Milanka.

Uspevamo da održimo tradicionalne porodične vrednosti

Svog supruga Milanka Karić opisuje kao hrabrog i samouverenog čoveka, koji je od rane mladosti, kako kaže, od jednog dinara umeo da napravi pet i da zaradi, ali da zarade i svi oko njega.

- Mnogo puta svedočila sam njegovom dobročinstvu, kaže. Bogoljub Karić voli ljude, široke je duše i ogromnog srca. On je pozitivan čovek, voli ljude i stvara za sve ljude oko sebe. On ne ide u biznis i stvaranje zato što mu treba novac. On je drugačiji. On je stvaralac, vizionar, ide napred, radi. Radi po dvadeset sati - kaže o svom suprugu Milanka Karić.

Poštovanje, sloga, ljubav i praštanje osobine su koje krase porodicu Karić - to su shvatile sve žene koje su se udale za braću Bogoljuba, Sretena, Zorana i Dragana, kaže Milanka Karić.

Poštovanje roditelja, koji su, prema njenim rečima, braća uzdigla do svojevrsnog kulta bilo je iznenađenje kada se udala.

- Porodica Karić je porodica koja maksimalno drži do tradicije i tako vaspitavamo i decu i unuke. Trudimo se i mislim da u tome uspevamo - dodaje.

Prema njenim rečima, živeti u slozi i ljubavi u vreme kada brat sa bratom ili roditelji sa decom ne govore, moguće je, ali prema njenom mišljenju, ljudi se ne trude dovoljno. Sa druge strane, svedoci smo da se u Srbiji sa strane nameće trend razbijanja tradicionalne porodice, uništavanja porodičnih i tradicionalnih vrednosti kao i gubljenja kontinuiteta i veze sa prošlošću.

- Mislim da je to strategija, neću reći čija, to nije ni bitno. Ali mi se borimo protiv takvih nastojanja i tendencija i uspevamo u tome. Što znači da se može. Ali, treba puno odricanja, veoma mnogo praštanja, razumevanja i znanja. Treba ipak znati šta je to što čini nacionalno biće, odnosno suštinu svakog od nas. I ako znate i želite da to poštujete, vi ćete to i raditi - ističe Milanka Karić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA