Prošlo je 11 godina od smrti Luisa! Porodica i dalje neutešna, evo šta je rekla ćerka Maja

Više od decenije je prošlo otkako je stradao legendarni pevač

  • 1
Groblje, grob , pomen, godišnjica smrti, Ljubisa Stojanovic Luis Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Na jučerašnji dan obeleženo je 11 godina otkako je poginuo jedan od najboljih vokala sa ovih prostora, Ljubiša Stojanović Luis.

Pevač je stradao u saobraćajnoj nesreći kod naselja Feketić u lančanom sudaru koji se odigrao u pola pet ujutru. Iza sebe je ostavio suprugu Silvanu i šestoro dece, Miodraga Miću, Marka, Andreja, Sergija, Maju i Elu Mitu.

Rođen je 25. juna 1952. godine u Leskovcu. Umesto da sa drugarima igra fudbal, on se šetao s omotima ploča američke džez legende Luja Armstronga. 

Neobičan dečak za to vreme i tu sredinu, zaradio je nadimak Louis, kako se u originalu piše ime legendarnog Luja Armstronga.

Odvojio se od porodice u 16. godini i otišao u Niš u srednju muzičku školu. Prijavio se za solo pevanje i saksofon, i živeo je u iznajmljenom samačkom stanu. U Nišu je sa uspehom nastavio školovanje na prvom stepenu Muzičkog fakulteta, da bi kasnije postigao uspehe o kojima je u tom trenutku mogao samo da sanja. U našu muziku je uveo džez i savršeno je balansirao između naše narodne muzike i džeza, stvarajući jedninstven pravac kome su se mnogi divili.

Kada je reč o njegovom privatnom životu, Luis je više puta morao da počinje iz početka. Prvom suprugom se venčao kao mladić I ubrzo su dobili sina. Ipak, splet životnih okolnosti doveo je do velike tragedije.

- Nisam osoba koja može da se veže za jedno mesto. Ona je smatrala da treba da budem prosvetni radnik, a ne muzičar, i zato me je napustila 1979. godine kada sam bio u vojsci. Kada je izbio rat u Sloveniji, ona se ubila - pričao je Luis.

Kada je reč o njegovom privatnom životu, Luis je više puta morao da počinje iz početka. Prvom suprugom se venčao kao mladić i ubrzo su dobili sina. Ipak, splet životnih okolnosti doveo je do velike tragedije.

- Nisam osoba koja može da se veže za jedno mesto. Ona je smatrala da treba da budem prosvetni radnik, a ne muzičar, i zato me je napustila 1979. godine kada sam bio u vojsci. Kada je izbio rat u Sloveniji, ona se ubila – pričao je Luis.

Rekao je sebi da se više neće ženiti, a onda je upoznao Dubravku. Rezultat: 18 godina braka i još dvoje dece, Marko i Maja. I od nje se razveo, ali su ostali u dobrim odnosima. Nevenčanu suprugu Silvanu upoznao je slučajno, kada je došla kod njega u studio sa drugaricom. Ona je tada ostala bez posla, a pevaču je bio potreban neko u studiju da prima poruke i pomaže.

Luisova ćerka Maja je nakon njegove smrti smogla snage da kaže koju reč o ocu koji je, kako je ispričala, bio čovek posvećen porodici.

- Mogu da kažem da je prema muzici osećao skoro istu ljubav kao prema porodici. Ona je, prosto, bila deo njega i njegovog života. Ako o nekome ima mnogo da se priča onda je to tata. Ima mnogo uspomena koje se nikada neće zaboraviti. Pored muzike i svega što je uradio, tu su i razne avanture koje je svako ko ga poznaje proživeo sa njim. On će biti uvek tu, neće nestati - rekla je svojevremeno.

Video: Marko Louis će održati onlajn koncert iz karantina: Pogledajte njegovu video poruku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragana

    1. avgust 2022 | 14:13

    Legendarni pevač,pevač jedinstvenog glasa!Zalosno je sto se niko od njegovih kolega,nikada nije setio da odrzi koncert u sećanje na njega.Kako god,njegove pesme ce ziveti dok je sveta.Počivaj u miru!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA