≫ 

Nišlijka među pet najlepših u Srbiji: Miss Teen International naša Venera

- Ja se vodim mišljenjem bolje da nista ne očekujem nego da se razočaram. U pripremama dajem uvek maksimum sebe. Spremala sam se na svim poljima - rekla je Venera

  • 1
Miss Teen Internacional Foto:Miss Teen Internaciona

Na međunarodnom izboru lepote koji je održan u Nju Delhiju u top pet plasirala se osamnaestogodišnja Nišlijka Venera Stanisavljević.

Ona je otkrila sa kakvim osećajem je otišla u Indiju, kao i šta je bitno za dobar plasman na internacionalnom takmičenju.

Sa kakvim si osećajem otišla u Indiju?

- Jedva sam čekala da odem na takmičenje. Plašila sam se zbog Covida -19 da izbor ne bude odložen ili pomeren. Kada mi je predsednica kompanije Vesna Jugović javila da je stigla informacija o odrzavanju takmicenja kao i mnogobrojna uputstva i pravila koja su predviđena za svako takmičenje, bila sam uzbuđena, imala sam blagu tremu ali onu pozitivnu. Shvatila sam da na sceni u Indiji predstavljam sebe , lentu države koju nosim, svoju porodicu i kompaniju.

- Prvo sam isprobavala haljine pred ogledalom, slikala se i snimala se telefonom da vidim kako hodam, kako pricam i sličmp. Od prve informacije o takmičenju pa do odlaska imala sam nesto manje od dva meseca. Ni malo, a ni puno. Trebalo je to uskladiti sa završavanjem školske godine, polaganjem mature, spremanjem prijemnog za upis na fakultet i priprema za odlazak na takmičenje. Sa dosta truda, rada i uz dobru organizaciju svih nas uspela sam da se pripremim i odem spremna.

 Da li si očekivala visok plasman?

- Ja se vodim mišljenjem bolje da nista ne očekujem nego da se razočaram. U pripremama dajem uvek maksimum sebe. Spremala sam se na svim poljima.

 Kako si se pripremala?

- Jezike sam maksimalno usavršila, pored Engleskog govorim Ruski, Italijanski I Grčki. Kad govorite jezike apsolutno rušite pred sobom sve prepreke. I osećate se dominantno. Moj talenat je bio uzičko kolo i robot kolo. Sa svih ranijih internacionlnih takmičenja pratila sam pitanja i odgovore i vežbala kako bih ja odgovorila na pitanja koja obuhvataju razne oblasti

savremenog sveta. Radila sam dosta sa koreografom Mirkom Pucijašević, na hodu, scenskom pokretu , gestikulaciji, kako da sedim i da stojim. Sa timom iz kompanije takođe sam vežbala komunikaciju sa publikom na sceni.

Šta je bitno za dobar plasman na internacionalnom takmičenju?

- Kompletan utisak. Od momenta kad izlazite iz aviona, dok vas organizatori čekaju, kako se obraćate, komunicirate, sedate u auto, kako ulazite u hotel, kompletno ponašanje, bonton, stil, obrazovanje , talenat, komunikativnost, jednom rečiju svi traže kompletan paket. Biti samo lep ili imati bezbroj haljina, ne znači ništa ako nisi kompletan. Kod žirija i medija na pres konferenciji sam ostavila lep utisak, bila sam komunikativna i dosta sam govorila o Srbiji, našoj hrani, folkloru, umetnosti, prirodi, Tesli i naravno Đokovicu. Sve sam ih pozvala da dođu i posete Srbiju i osete naše gostoprimstvo.

Šta ti se najviše dopalo u Indiji?

- Dosta sam naučila o Indijskoj kulturi , oni dosta pažnje posvećuju deci. Svi se zajedno trude da pokažu da je Indija zaista topla, gostoprimnjiva zemlja divnog i prijateljskog nam naroda. Jos sam pod utiskom. Posetila sam Delhi, Agru, Jaipur, videla jedno od sedam svetskih čuda Taj Mahal koji me je ostavio bez daha. Sigurna sam da ću opet otići u Indiju.

 Da ides ponovo na izbor, šta bi promenila?

- Još nisam sigurna šta bih i da li bih nešto promenila. Samo bih možda neke stvari dopunila, jer svako iskustvo je značajno i daje određenu sigurnost. Mislim da bih bila samo sigurnija.

 Tvoja poruka tvojim naslednicama i devojkama koje žele da krenu tvojim putem?

- Za početak potrebno je da se prijave u jedinu zvaničnu kompaniju koja vodi na ozbiljna licencirana svetska takmicenja a to je Miss Yu organizacija Miss Srbije, da veruju u sebe i u svoje snove, rade sa kompanijskim timom na sopstvenom usavršavanju. Za sve to mora da se postavi sopstveni cilj i da se prema njemu ide, ne obazirući se na razne prepreke na tom putu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nataša

    6. avgust 2022 | 13:39

    Lepa nesporno,ali što me je prijatno oduševilo je svaka pametno izgovorena reč ove vaspitane i harizmatične devojke. Uspeh u školovanju i na modnog pisti Venera,blago majci koja te je rodila.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA