Biković zarađuje i do 5.000€ dnevno: Evo ko su najplaćeniji srpski glumci i koliki su im honorari

Jedina žena među najplaćenijim glumcima je legendarna Seka Sablić

  • 2
Miloš Biković, Sloboda Mićalović, Žarko Laušević, Seka Sablić Foto: Tanjug/Miloš Milivojević, Milena Đorđević, ATA Images

Gluma je na glasu kao neunosan posao, ali kao i u svakoj profesiji, ima onih koji ostvaruju velike profite.

Određeni srpski glumi zarađuju velike honorare, neki čak 2.000 po danu.

- Žarko Laušević, Miki Manojlović i Aleksandar Berček već godinama uzimaju najviše para za filmove i serije. Pored toga što su talentovani, cenu im diže i to što ne prihvataju olako svaku ulogu koja im se ponudi. Zbog toga, kada producenti i reditelji odluče da ih angažuju za neki projekat, već unapred znaju da će morati da plate 2.000 evra po danu za njihove honorare - otkriva dobro obavešten izvor za Informer i dodaje da njihova cena zavisi i od veličine uloge:

- Ukoliko nisu među glavnim glumcima, onda traže 5.000 evra!

Jedina žena među najplaćenijim glumcima je legendarna Seka Sablić.

- Glumice svuda u svetu, pa i u Srbiji, imaju manje honorare od kolega. To kod Seke nije slučaj! Njena popularnost traje još od osamdesetih godina prošlog veka i ne jenjava. Ona je garancija da će film ili serija postati hit, pa ne čudi što ima mnogo posla - kaže naš sagovornik.

Najmlađi na listi najplaćenijih je Miloš Biković, koji je zahvaljujući ulozi Aleksandra Tirnanića Tirketa u "Montevideu", a zatim i Maraša u "Južnom vetru" postao velika zvezda!

- Biković, poput mnogo starijih kolega, ima honorar od 2.000 evra dnevno. Međutim, u Rusiji zarađuje mnogo više! Tamo je za film "Sluga", koji je najgledaniji u istoriji ruske kinematografije, uzimao 5.000 evra po danu - priča naš izvor.

Eco ko je još tražen!

Iza ove petorke slede Sloboda Mićalović, Vojin Ćetković, Milan Marić, Miloš Timotijević i Raša Bukvić, sa honorarima od 1.500 evra po danu.

- Marić je zahvaljujući filmu "Toma" i seriji "Državni službenik" među najtraženijim glumcima mlađe generacije. Timotijević i Bukvić su posle uloga u serijama "Besa" i "Južni vetar" podigli cenu, dok supružnike Vojina i Slobodu publika voli da gleda već godinama - kaže naš sagovornik.

Milša za "Igru sudbine" uzima 450 evra po danu

Milica Milša, koja u seriji "Igra sudbine" tumači jednu od glavnih uloga, za dan snimanja uzima 450 evra. Ona je zahvaljujući ulozi Ade Kanački postala najzaposlenija glumica u Srbiji u poslednje tri godine, koliko traje megapopularna telenovela.

Do sada je snimila 586 epizoda, a čeka je još posla, jer će serija imati više od 800 epizoda.

Video: Ostalo joj samo pola miliona dolara: Ovi poznati žive na ivici egzistencije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    22. avgust 2022 | 10:50

    Onda kazu kako glumac tesko zivi,to sto oni uzmu po danu,danasnja sirotinja mora da radi skoro godinu dana ako ne i celu godinu

  • Dasa

    22. avgust 2022 | 10:47

    A penzioneri zive od 15 000 din.mesecno...! Isplati se biti glumac...!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA