Reditelj "opleo" po glumcima zbog Prajda, a onda je uputio žestoke uvrede Viktoru Saviću

Viktor Savić se zalagao za otkazivanje Evroprajda

  • 54
Viktor Savić Stevan Filipović Foto: ATA Images, Instagram/sejtanov_radnik

Reditelj Stevan Filipović kritikovao je preko društvenih mreža svoje kolege dramske umetnike, a posebno je "opleo" po glumcu Viktoru Saviću zbog stava u vezi sa održavanjem Evroprajda u Beogradu.

Naime, on je prvo objavio tvit, a nakon toga i stori na Instagramu na kojem je tagovao Savića.

- Mnogi glumci danas jednako prosek Insta kulture: sebični, razmaženi, situirani, glupi ko ku**c, poražavajuće neobrazovani, a znaju sve o svemu, droga, turboslavlje, "energija"... Čast mi je što uglavnom radim s nekim drugačijim, plemenitijim ljudima, pa ove majmune i ne viđam - napisao je Filipović.

Filipović je pojasnio da je to ne odnosi na sve glumce i da nema razlike da li oni studiraju Fakultet dramskih umetnosti ili neku privatnu umetničku akademiju.

- Prosek je isti. Radio sam i na privatnoj, sad radim na državnoj, ima svuda divnih mladih ljudi. Ovo što sam pisao postanu posle faksa, kad ih uhvati "mašinica". Naravno, moguće da u korenu postoji i odgovornost profesora - napisao je Stevan Filipović.

Kasnije se obratio direktno Viktoru Saviću, koji se zalagao za otkazivanje Evroprajda.

- Nekome nešto nije jasno? Slobodno se vi borite za svoje, a ja ću za svoje. Ili što bi rekao Sveti starac Vukašin: "Samo ti, dijete, radi svoj posao" - napisao je Savić.

Viktor je kod Filipovića igrao Relju u filmu "Šišanje", ali je sada stavljena tačka na njihovo prijateljstvo i saradnju.

- Izvinjavam se Viktoru Saviću! Pogrešio sam, mislio sam da si samo derište. Ne. Ti si lažov, licemer i činiš štetu i bol živim ljudima, dok voziš "mercedes", praviš narkomanske žurke i "boriš se za porodične vrednosti". Za mene i sve moje si izbrisan zauvek sa svih mapa. Pomogao ti tvoj "bog" - napisao je na Instagramu reditelj.

Stevan Filipović se prošle godine autovao domaćoj javnosti kao pripadnik LGBT populacije. Javno napisavši status na Tviteru, Filipović je poručio - ne postoji nijedan deo mene kojeg se stidim. On rođen je 1981. godine u Beogradu. Srpski je filmski montažer, reditelj, scenarista i profesor Univerziteta umetnosti u Beogradu. Domaćoj javnosti poznat je kao autor popularnih filmova "Šejtanov ratnik", "Šišanje" i "Pored mene".

Video: Beograđani dali svoj sud o otkazu Europrajda: Polovična mišljenja u anketi

(Telegraf,rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • teorija zavere

    28. avgust 2022 | 22:32

    Znači ako ne misliš kao ovaj reditelj onda si majmun i glup ko k? Jel to ta tolerancija na koju pozivaju LGBTQ?

  • pop

    28. avgust 2022 | 22:00

    Ko te bre šiša … podrška za Viktora Savića …

  • Matilda

    28. avgust 2022 | 21:56

    Čemu ovo ovoliko vređanje?! Pa svako ima pravo na svoje mišljenje, a ovaj sebe postavlja kao model onoga što valja ili ne valja, treba ili ne treba. To što se neko ne slaže s njim ili ima drugačije poglede na neke stvari, ne znači da je ta osoba u krivu i da tu osobu treba ovako pljuvati...počupaj, momak, obrve, i u provod. Nađi sebi negde malo oduška za taj bes...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA