Ove tragedije su ih promenile: Radi je umrla majka na rukama, Milić je sahranio dete, a ona je ostala bez muža

Ovo su trenuci koji su obeležili njihove živote

  • 2
Milić Vukašinović, Svetlana Ceca Ražnatović, Goca Božinovska, Jelena Karleuša, Stefan Karić, tragedije poznatih Foto: ATA Images, Nikola Anđić, Marko Jovanović, Kobra

Mnoge poznate ličnosti susrele su se sa velikim porodičnim tragedijima, a bol za dragim osobima i dan danas ne jenjava.

Neki od njih otvoreno govore o svojim teškim sudbinama, dok ima i onih koji ne vole da govore o teškom periodu.

Pevačica Ceca Ražnatović 15. januara 2000. godine ostala je bez supruga Željka Ražnatovića Arkana, koji je ubijen u beogradskom hotelu.

Kobnog dana sa Ražnatovićem je u hotel došla i njegova supruga poznata pevačica Ceca i njena sestra Lidija, koje su bile u obližnjem butiku. Ceca je dva meseca nakon Arkanovog ubistva, 6. marta 2000. godine, u iskazu koji je dala pred istražnim sudijom do detalja opisala šta se desilo kobnog dana kada je njen suprug ubijen.

- Smogla sam snage i otrčala do muža. Garić je bio na podu, Željko je krvario, pokušala sam sa reanimacijom. Videla sam da je Manda na mestu mrtav. Vrištala sam da neko pozove Hitnu pomoć, dok sam Željku iz usta vadila krv - pričala je Ceca svojevremeno.

Jeleni Karleuši život je zadao udarac 2019. godine kada joj je preminula majka Divna, koja se borila sa teškom i opakom bolešću. Jelena i dan danas teško podnosi smrt majke, koja joj je bila najveća podrška u životu.

- Ja sam skoro godina nosila periku, jer mi je od stresa opala kosa. To se ne zna. Ja jesam poklekla. Nema strašnije stvari da neko kao ja, bori i pobedi u svakoj situaciji, ne može da spasi nekoga koga voli najviše na svetu. Ona je meni klizila niz ruku i nisam mogla da je spasim - rekla je Jelena ranije.

Roker Milić Vukašinović na svojoj koži osetio je najveću životnu nesreću - sahranio je svoje dete. Naime, on je izguibio ćerku jedinicu Maju, koja je preminula od droge.

Milić je neretko govorio o ćerkinoj zavisnosti od narkotika, ali kako je istakao u jednoj bolnoj ispovesti, nije mogao da joj pomogne, iako se svim silama trudio.

- Kad izgubiš rođeno dete, jedno jedino, kompletna radost svega što si doživeo u životu se ugasi - rekao je on jednom prilikom.

- Zaje*ao sam se jednom kada mi je rekla: "Evo, tata, neću više nikad, nikakvu drogu više neću probati." Htela je da joj iznajmim stan i tu sam napravio najveću grešku, koju sebi nikada neću oprostiti. Iznajmio sam joj stan, nadajući se da se neće vratiti tome i da će joj se zdravstveno stanje poboljšati. Kakvo je u tom stanu bilo leglo narkomana. To je bio horor -prisećao se Milić.

- U jednom momentu sam ćerku hteo da ubijem od batina. Ja sam ušao u našu, tada zajedničku kuću, i kada sam otvorio vrata, video sam kako Maja tuče moju suprugu, koja je maltene nemoćna. Udarala je nogama, a ona je ležala na podu. Ja sam ja zamalo bacio sa terase, nezavisno što je moje dete, ali to kad sam video, znao sam da joj je tražila pare, a ona mučena nije imala da joj da i moja ćerka je nju tukla. Eto, to su ti narkomani - priznaje Vukašinović.

Goca Božinovska imala je veliku ljubav sa Zoranom Šijanom, a sve je prekinuto kada je on ubijen 1999. godine. Goca je tada ostala sama sa dvoje dece, koje je rodila Šijanu. Ona u svojim intervjuima često ističe koliko je volela boksera, i ne krije da ga i dan danas nije prebolela.

- Najstrašniji momenat u životu – kada mi je Šaban javio da je Šijan ubijen. Nikada te reči neću zaboraviti. Pevala sam u Beču, trebalo je ujutru da idem na avion za Italiju. Pre nastupa me je zvao Šijan i rekao da su deca dobro, da je Mirko s njim u gradu, a da je Zoranu zet odveo kući. Ovaj cmizdravko nije hteo bez tate. Rekao mi je da kupim nešto njemu, pre nastupa mi je stigao džemper od kašmira od šanera, tačno njegova veličina. Otpevala sam i sela, i zvoni telefon tog momenta - priseća se Goca i nastavlja:

- Šaban me je nazvao, vidim da priča nešto zvanično. "Ma, idem iz pečenjare, zatvorena ulica u Svetozara Markovića, nešto se desilo. Jesi li ti čula nešto?" Ja kažem da nisam, a on kao da je načuo da je ranjen Šijan. Kroz glavu mi je proletelo da je dete sa njim. Zovem prijatelje, niko mi se ne javlja, niko ne sme da se javi. Osetila sam nemir, deset dana pre toga mi je igralo oko, svaki dan. Zvala sam Šijanovu majku, ona mi kaže: "Jadan nam je život, Gordana moja, nema Šijanm, ne znam kako su oni mene povratili. - rekla je ona.

- Sve se zna, a ništa se ne zna. Bio je drugi sistem, država je imala nekog udela u tome, neko iz tih krugova. Verovatno, tako se pričalo. Sad, i da dođe ispred mene neko, šta bih mu radila. Da ga ubijem i da deca ostanu i bez mene. Bila sam spremna u tom momentu da ubijem, da mi kažu: "To je ubica, pucaj", ja bih ga ubila. Toliko sam ga volela" - ispričala je ona i dodala da joj se nedugo zatim na novogodišnjem nastupu udvarao čovek za kog pretpostavlja da je umešan u Šijanovo ubistvo.

Stefan Karić imao je veliku ljubav sa pokojnom misicom Dijanom Milojković, koja je izgubila životnu bitku nakon duge i teške bolesti.

On se u rijalitiju "Zadruga" svaki put slomio na pomen njenog imena i ronio suze.

- Voleo sam Dijanu kao boga! Od trenutka kada sam je video, zaljubio sam se. Ona je bila moja najveća ljubav, sa njom sam hteo sve! Hteo sam da se venčamo i da imamo puno dece. Nikada mi nije padalo na pamet da možemo da se posvađamo zbog tako nekih gluposti. Raskinuli smo zbog sitnice - pričao je on.

- Sve se dešavalo nešto oko broja 22, ja sam viđao taj broj, ja sam istetovirao 22, mi smo se upoznali 22., ona je rođena 22. Baš katastrofa. Mi od tolike ljubavi nismo ništa osetili, nisam razmišljao da ona može da umre. Kad sam spavao pored nje, ustanem, probudim se, gledam da li diše -pričao je Stefan kroz suze.

Pevačica Rada Manojlović rano je ostala bez majke, a svu brigu o njoj i sestri preuzeo je otac, a ona ne krije da je imala teško detinjstvo.

- Najteži period u mom životu bio je kada sam ostala bez mame. Umrla mi je na rukama. Tu bol sam potisnula duboko u sebi da bih mogla da nastavim da živim i funkcionišem. Trudim se da ne razmišljam o tom gubitku, ali se svakog dana setim moje Mirjane - pričala je Rada sa knedlom u grlu:

- Zahvalna sam Bogu što se sve desilo pred mojim očima, što sam je držala za ruku dok je umirala. Užasno bih se osećala da sam negde radila dok je ona napuštala ovaj svet. Jedina uteha mi je to što sam bila uz nju u poslednjim momentima - rekla je ona.

Član grupe "In Vivo" Neven Živančević doživeo je težak gubitak pre deset godina, kada je u nesreći smrtno stradala njegova tada dugogodišnja izabranica.

- Onog jutra kad mi je otac s očima punih suza rekao da si sinoć poginula, tog trenutka je sve u meni stalo... Tog jutra sam i ja poginuo... Princezo mog života, tebe nema... Sve sam mogao da pomislim i da ćeš možda jednog dana otići, da ćemo se posvađati oko gluposti, sve... Ali, da će te neko ubiti i da ću ostati bez tebe preko noći, to nisam mogao - rekao je on.

Video: Karleuša objavila Divnin snimak sa lečenja: Tokom borbe za život nije skidala osmeh sa lica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • W

    5. septembar 2022 | 23:30

    Stefan karic poznata licnost. Smesno da nemoze da bude smesnije po cemu je taj pikinezer poznat po zadruzi.

  • DARKO 100%

    5. septembar 2022 | 21:17

    Sustina je da mi ljudimo vidimo koliko smo stvarno mali,iako su neki popularni i slavni,ali su mali, i nemocni ,sva moc je u svevisnjem,jer dodje trenutak ili nas osamari ili otrezni da vidimo realno istinu zivota,PUTEM NEISTINE HODAMO ZATVORENIH OCIJU,A KAD NAM SE OCI NAGLO OTVORE ONDA NAS ISTINA ZABOLI

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA