Šaban Šaulić dobija bistu u rodnom Šapcu: Mesto spomenika ima posebnu simboliku

- To je najmanje što Šabac može da učini za jednog takvog umetnika - rekao je Dudić

  • 15
Šaban Šaulić Love and Live Foto: Telegraf

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći pre više od tri godine, dobiće bistu u rodnom Šapcu.

Bistu, prema rečima Šabanovog brata Hasana Dudić, finansirala je Šaulićeva udovica Gordana.

- Grad Šabac s gradonačelnikom na čelu dao je plac na kom je postavljena bista i oni će se baviti uređenjem i održavanjem, dok je moja snajka Goca finansirala sam spomenik i dala pare uz pomoć naših porodičnih prijatelja i kumova - rekao je Hasan.

- Moj plan i predlog nekim ljudima je bio da isti primer sledi i grad Bijeljina i to u parku u čijoj neposrednoj blizini je Šaban imao prvi nastup - otkrio je Dudić, koji očekuje veliki broj kolega i prijatelja koji će prisustvovati simboličnom činu otkrivanja biste i to na dan Šabanovog rođenja.

- To je najmanje što Šabac može da učini za jednog takvog umetnika i pevača kakav je bio Šaban Šaulić i hvala im u to ime jer je Šaban to zaista zaslužio. Grad Šabac će ovim dobiti jednu turističku atrakciju jer će svi hteti da dođu i uslikaju se pored biste jednog velikana kakav je bio moj brat. Očekujem veliki broj kolega koje će doći da isprate ovaj veliki događaj za našu porodicu - rekao je Dudić.

Inače, spomenik Šauliću će biti na mestu gde je nekada bila autobuska stanica, odakle je Šaban s namerom pošao u veliki grad i osvojio svet. Izrada spomenika poverena je jednom od najpoznatijih srpskih vajara i redovnom profesoru na Fakultetu primenjenih umetnosti Zoranu Ivanoviću, kao i njegovom kolegi Bogdanu Dobroti.

Video: Mihajlo Šaulić pustio očevu pesmu i poslao poruku

(Telegraf.rs/Republika.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aki

    6. septembar 2022 | 12:47

    A šta je šaban uradio osim što je pevao i uzimao sebi kintu za to?

  • Djina

    6. septembar 2022 | 12:27

    Ne moze se poreci da je bio vrhunski pevac i da ce morati da prodje jos dosta vremena da bi ga neko zamenio.Al' sahraniti ga u aleji zasluznih gradjana,je totalno ludilo.Sad podizanje spomenika isto.Aman ljudi,pa po cemu je on zaduzio Srbiju? Ovo je glupost nevidjena.

  • Rale

    6. septembar 2022 | 11:28

    E svašta?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA