Vreme čitanja: oko 1 min.

Premijera filma "Led" 10. oktobra (FOTO)

Vreme čitanja: oko 1 min.

Film, u kome jednu od glavnih uloga igra Bata Živojinović, biće premijerno prikazan u "Sava centru" 10. oktobra, dok će jedan dan posle svečanu projekciju imati i u Novom Sadu

  • 0

Igrani film "Led" Jelene Bajić-Jočić, snimljen po motivima istoimene monodrame, biće premijerno prikazan 10. oktobra u "Sava centru", najavio je danas distributer "Sinefest".

To je rediteljski debi mlade autorke, tačno 35 godina posle prvog izvođenja monodrame njenog oca, poznatog glumca, reditelja i scenariste Radoša Bajića.

Glavne uloge tumače Velimir Bata Živojinović, Olga Odanović, Nela Mihailović, Momčilo Otašević, a učestvuju i Nenad Jezdić, Biljana Mišić, Rale Milenković, Dubravko Jovanović, Nedeljko Bajić, Nađa Maršićević i drugi. Kao specijalni gosti igraju Emir Hadžihafizbegović i Radoš Bajić.

Prema rečima rediteljke, "Led" je poetična elegija o ljudima razapetim između neba i zemlje, film stanja, unutrašnjih nemira i najtananijih strepnji, film atmosfere, nostalgije i sete.

Svojim univerzalnim porukama "Led" afirmiše osnovne vrline i vrednosti života, ljubavi, iskrenosti, pravde, dostojanstva, poštenja, pa, pored činjenice da po sadržaju i stilu predstavlja pravu srpsku priču, ima ambiciju da uspostavi širu komunikaciju sa gledaocima u svetu.

U autorskom timu su scenarista Radoš Bajić, direktor fotografije Predrag Jočić, montažer Stevan Marić, kompozitor Aleksandar Sanja Ilić, scenograf Jasna Dragović...

Film je snimljen u produkciji kuće "Kontrast Studios" iz Beograda i firme "M.A.M.M.A. Production" iz Švedske, u saradnji sa Radio-televizijom Srbije.

Posle pretpremijere 9. oktobra u Kragujevcu, koji je bio grad domaćin projekta i premijere u Beogadu, "Led'' će imati svečanu projekciju 11. oktobra u Novom Sadu, a zatim u svim većim gradovima Srbije.

(Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA