Oglasilo se tužilaštvo o menadžeru Bube i Jale: "Tereti se za organizovani kriminal, promet droge i korupciju"

Na teret se uhapšenima stavlja organizovani kriminal, neovlašćen promet velikih količina opojnih droga, kao i koruptivna krivična dela povezana sa zloupotrebom policijskih kapaciteta, za pomoć pripadnicima kriminalnih grupa

  • 0
Admir Arnautović Šmrk Foto: Instagram/sekulicgoga

Admir Arnautović Šmrk, menadžer repera Bube Korelija i Jale Brata, je uhapšen po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, koje se sada oglasilo zvaničnim saopštenjem.

Tužilaštvo BiH saopštilo je da tužioci Posebnog odeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju koordinišu i vode aktivnosti policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo u poslednjoj akciji usmerenoj protiv osumnjičenih za organizovani kriminal.

Na teret se uhapšenima stavlja organizovani kriminal, neovlašćen promet velikih količina opojnih droga, kao i koruptivna krivična dela povezana sa zloupotrebom policijskih kapaciteta, za pomoć pripadnicima kriminalnih grupa. Oni su i ranije osuđivani za neovlašćeni promet opojnih droga, a zbog koruptivno policijskih agencija SIPA i DKPT BiH - navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.

Uporedo sa hapšenjima pretresaju se više lokacija i objekata koje su koristili osumnjičeni, kao i njihovi automobili. U Tužilaštvu BiH ističu da je tokom istrage ostvarena značajna međunarodna saradnja u prikupljanju dokaza o osumnjičenima u ovom predmetu. Nakon lišenja slobode i policijskog zadržavanja, osumnjičeni će biti dovedeni postupajućem tužiocu, koji će ispitati osumnjičene, te doneti odluku o daljim aktivnostima Tužilaštva BiH i partnerskih policijskih agencija.g postupanja lišen je slobode i dugogodišnji službenik, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Da podsetimo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine tokom prethodne noći proveli su akciju u kojoj je uhapšen Admir Arnautoivć rođen 1980.g. u Sarajevu, dok je za licem A. M. rođen 1985.g., raspisana operativna potraga obzirom da nije zatečen na adresi stanovanja.

Video: Buba Koreli objavio snimak u kome tuče mladića koji je pokušao da ukrade torbu ženi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA