Oglasio se Vladimir Reković, bivši muž Kaline Kovačević nakon njenih optužbi

- Prinuđen sam da reagujem zbog neistina koje je moja bivša partnerka Kalina Kovačević iznela na moj račun - piše u saopštenju

  • 22
Kalina Kovačević, Vladimir Reković Printskrin: K1, RTS

Bivši suprug Kaline Kovačević Vladimir Reković oglasio se saopštenjem, nakon glumičine izjave o njihovom braku. 

- Prinuđen sam da reagujem zbog neistina koje je moja bivša partnerka Kalina Kovačević iznela na moj račun, a koji je vaš portal preneo. Neistina je da se desio bilo koji oblik nasilja, već je Kalina iskoristila priliku da me lažno prijavi za navodno nasilje u momentu kada sam, dok je još starateljstvo nad našim detetom bilo zajedničko, odlučio da dete povedem kod svojih roditelja u Užice, što je majka prethodno uskraćivala čitavih godinu dana. Uredno sam tada dao izjavu u policiji, ali zbog same njene izjave po automatizmu su mi izrečene mere zabrane pristupa iako to ni na koji način nije značilo da je nasilja u bilo kom obliku zaista i bilo. Primena hitnih mera je postupak koji se po definiciji preduzima po prijavi jednog od roditelja, makar ona bila i neosnovana, sto se meni upravo i desilo. U potpunosti sam sarađivao sa zvaničnim institucijama i tražio zaštititu sopstvenih roditeljskih prava koje mi je majka deteta kontinuirano opstruirala protivno odlukama suda. Prema nedavnom nalazu i mišljenju Centra za socijalni rad, nasilja nema niti ga je bilo, i zato i nema potrebe ni za kakvim merama zaštite koje je majka kao tužilja u postupku tražila. Prema privremenim merama suda, vezano za postupak u toku, našem detetu je konačno omogućeno da sa ocem može i da putuje u Užice. Žalosno je što se ovaj slučaj prezentuje na jedan ovakav način u medijima, skrećući paznju sa stvarnih slučajeva porodičnog nasilja. Bez želje da minimizujem činjenicu da su žene i deca najveće žrtve porodičnog nasilja, svedoci smo jednog trenda obespravljivanja očeva čiji svaki pokušaj borbe za vreme provedeno sa detetom i ostvarivanje roditeljske uloge u životu deteta, postaje predmet manipulacije drugog roditelja. Dalje, iznošenje nesitina na moj račun putem medija i to u toku trajanja postupka, predstavlja pritisak na sud, što je apsolutno neprimereno. Posebno smatram da mi je bez ikakve osnove, a usled tendencioznog i delimičnog iznošenja činjenica narušen ugled, zbog čega ću potražiti obeštećenje na sudu. Molim Vas da bez odlaganja u skladu sa članom 83 Zakona o javnom informisanju i medijima objavite moj odgovor na informaciju koja je nepotpuna i maliciozno interpretirana - piše u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Luka

    31. oktobar 2022 | 15:34

    U glavu bih smeo da se kladim da ovaj čovek govori istinu, jer na ličnom iskustvu znam na koje se sve načine žene svete kada su ostavljene. Najčešće je to preko dece ili preko, u zadnje vreme sve aktuelnijih, priča o nasilju nad ženama.

  • Su

    31. oktobar 2022 | 18:02

    Kalina se ponasa kao obicna primitivna zenturaca,a roditelji su joj toliko prepotenti kao da su oni jedini intelektualci na svetu!

  • Biljana

    1. novembar 2022 | 07:22

    Igrom slučaja imala sa par kraćih poslovnih susreta sa gospodinom Rekovićem i to je bilo dovoljno da znam da je ova objava o njegovom nasilnom ponašanju u porodici čista LAŽ. On je pre svega ugledni naučnik svetskog kalibra. Ali koga još u ovoj zemlji zanima nauka, važna je samo estrada

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA