≫ 

Ovo su poznate ličnosti kojima je doživotno zabranjen ulazak u Srbiju: Na spisku i "Zvezda Granda"

Svojim postupcima su izazvali gnev i bes mnogih

  • 14
Jala Brat, Buba Koreli, Soraja Vučelić i Jadranka Barjaktarović Foto: Tanjug/Jadranka Ilić, ATA Images, A. Nalbantjan

Prošlo je već više od godinu dana od kako je reperima Jali Bratu i Bubi Koreliju zabranjen ulazak u Srbiju, ali oni nisu jedine javne ličnosti koje ne mogu da uđu u našu zemlju.

Naime, zahvaljujući svojim sramnim postupcima, vezama sa mafijom i nasilju, na spisku zabranjenih su i pevačica Jadranka Barjakatarović, starleta Soraja Vučelić, a i mlada "Zvezda Granda", Sadik Hasanović.

Kao što je već poznato Bubinoj i Jalinoj zabrani ulaska u Srbiju prethodio je incident na njihovom nastupu u Nišu kada je član obezbeđenja koji je inače blizak reperima bacio sa bine dečka u publiku, a zatim ga i fizički napao. Ovaj događaj izazvao je i lavinu reakcija, a pokrenuta je i peticija kako bi im se zabranio ulazak u Srbiju, što je urodilo plodom.

Prošle godine crnogorskoj pevačici Jadranki Barjaktarović je takođe zabranjen ulazak u Srbiju nakon što je na jednoj političkoj proslavi u Crnoj Gori jasno izmenila tekst numere, te umesto "Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine", pevala "Ne može nam niko ništa jači smo od Srbije". Jadranka je nešto kasnije vraćena sa srpske granice, kada je iz Crne Gore krenula ka Beogradu, a odluka o zabrani ulaska u Srbiju stupila je na snagu odmah.

Starleti Soraji Vučelić je od 2018. godine zabranjen ulazak na teritoriju Republike Srbije, jer se njeno ime našlo na spisku osoba bezbednosno opasnih po našu zemlju.


Njoj je zabranjen ulazak u sladu sa zakonom o strancima, na osnovu kog se bez posebnog obrazloženja ulazak u zemlju može zabraniti stranim državljanima u cilju zaštite javnog poretka ili bezbednosti Srbije i njenih građana.

Pevač Sadik Hasanović iz Srebrenika takmičio se u Beogradu u muzičkom takmičenju "Zvezde Granda". Sadik je u 14. sezoni takmičenja prošao sve do finala, a nakon takmičenja je otkriveno da je on sa svojim ocem imao bend "Sateliti" i da su simpatizeri i veliki prijatelji sa ratnim zločincem Naserom Orićem sa kojim su često pevali pesme koje potpiruju mržnju prema Srbima.

Naime, njemu je, nakon što su otkriveni skandalozni detalji iz njegove prošlosti, doživotno zabranjen ulazak u Srbiju, vest je obišla Balkan, a on se povukao iz javnosti i sada nastupa po Bosni i Hercegovini.

Podsetimo, pevaču Alenu Mukoviću je u aprilu prošle godine izrečena mera zabrane ulaska u Srbiju u trajanju od tri meseca, zbog toga što je, kako je on naveo, u našoj zemlji boravio neprijavljen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nele

    20. novembar 2022 | 09:25

    Apsolutno se slazem sa ovim, ali tom pevacu je zabranjen ulazak jer je dobar sa Oricem. Isti taj Oric je bar jednom mesecno u Beogradu.

  • !

    20. novembar 2022 | 09:45

    Treba ih imati mnogo vise na spisku pogotovu iz Hrvatske i Crne Gore, Crnogorci samo gledaju kako ce da se nastane ovde a prolivaju pamet kada odu u domovinu.

  • Sp Pravda

    19. novembar 2022 | 18:06

    👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA