Danas je godišnjica smrti Merime Njegomir: Po ovome ćemo pamtiti legendu narodne muzike

Legendarna Merima Njegomir rođena je 9. novembra 1953. godine u Beogradu

  • 0
Merima Njegomir Foto-kolaž: Telegraf.rs, ATA Images

Legendarna pevačica narodne muzike, Merima Njegomir, preminula je prošle godine u 69. godini, a porodica i prijatelji okupljaju se danas u 12 časova da održe godišnji pomen na Novom groblju u Aleji zaslužnih građana.

Naime, očekuje se dolazak, pored porodice i prijatelja, velikog broja javnih ličnosti, budući da je pokojna pevačica bila obožavana u estradnim krugovima i da se i privatno družila sa brojnim kolegama.

Merima Njegomir, srpska pevačica narodne muzike, istaknuti estradni umetnik, dobitnica je velikog broja priznanja, među kojima su: Vukova nagrada za doprinos srpskoj kulturi (jedina od pevača narodne muzike), Zlatna značka Kulturno-prosvetne zajednice i Zlatni mikrofon Radio Beograda, kao i preko dvadeset nagrada na brojnim muzičkim festivalima. Prva je od pevača narodne muzike održala koncert na Kolarcu.

Dobitnica je nacionalne penzije Republike Srbije.

Merima Njegomir snimila je više od 25 albuma, skoro svaka pesma bila je hit, a neke od njih su Ivanova korita, Ruzmarin, Zbog tebe...

Podsetimo, šestomesečnom pomenu legendarne pevačice nije prisustvovala njena ćerka Jelena Njegomir, jer je u drugom stanju, a njene druge dve ćerke, Milica i Ljubica, bile su natečene od plakanja, dok je Milica sve vreme grlila ćerku i gledala u majčin grob.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA