Futa je pre 14 godina izgubio sina, a prošle godine i suprugu Marinu: Ovo je bolna sudbina čuvenog kompozitora

Futa je u braku sa Marinom Tucaković imao dva sina Milana i Miloša. Njegov život obeležile su dve smrti

  • 2
Aleksandar Futa Radulović Foto: Marko Jovanović

Nakon informacije koja se pojavila u domaćim medijima, da je preminuo tekstopisac Milan Radulović Laća, sin pokojne Marine Tucaković, oglasio se njegov otac Aleksandar Radulovć Futa

On je rekao za "Telegraf" da je prijavljen nestanak njegovog sina 12. decembra, kao i da je juče pronađen na ulici u Izraelu. Kako je naveo, i dalje ne zna šta je sa njegovim sinom i u kakvom je stanju.

Futa je u braku sa Marinom Tucaković imao dva sina Milana i Miloša. Njegov život obeležile su dve smrti.

Prošle godine preminula je Marina, a 2008. godine i sin Miloš.

Marina Tucaković Foto. ATA Images

Miloš Radulović preminuo je 1. decembra 2008. godine u Beogradu. Njega je u porodičnoj kući u centru grada pronašla njegova majka Marina, a sahranjen je tri dana kasnije na Novom groblju.

Sin Marine i Aleksandra Fute Radulovića preminuo je iznenada, a o svom najbolnijem danu u životu Marina nije govorila sve do prošle godine.

- Ušla sam u njegovu sobu i zatekla sam to što sam zatekla. Tada je Miloš imao 24 godine. Prvog decembra je to bilo. Uvek sam imala strah da će nešto da mu se dogodi. Ode vam dete na eksurziju pa se bojite kako će da stigne. Uvek imate strah za osobe koje volite - ispričala je jednom prilikom Marina.

- Interesantno, ja tu noć... On je bio toliko veseo, toliko smo se smejali, nisam zaista mogla da imam loš predosećaj. Koliko sam imala ranije iz strahova... I eto baš se dogodilo to čemu se tad sigurno nisam nadala. Nisam to očekivala. Taj dan je trebalo da idem u žiri u jednu emisiju. To je bio trenutak ludila i trezvenosti - dodala je Marina.

Marina Tucaković izgubila je bitku posle teške bolesti u 67. godini, prošle godine. Najpoznatiji srpski tekstopisac poslednje dane provela je u KBC Dragiša Mišović, gde je prebačena pošto joj je u utorak, 14. septembra, pozlilo, kad je stavljena na respirator, a bila je pozitivna na korona virus.

Početkom 2018. godine joj je dijagnostikovan maligni tumor dojke, nakon čega je ubrzo i operisana.

Futa je u intervjuu povodom komemoracije svoje supruge rekao da je i dalje neutešan zbog Marininog odlaska.

- U poslednje vreme nisam ni ja baš dobro, ne samo zbog ovoga. Četiri godine smo vodili tu zajedničku bitku koja se završila tako kako se završila. Ja sam još uvek u nekim fazama sabiranja utisaka, mada nema tu šta da se sabira, tako je kako je. Evo, ova komemoracija me je vratila u staru priču. Nit se osećam dobro, niti mi je prijatno - započeo je Futa, pa dodao:

- Došlo je vreme reorganizacije, sada smo sin i ja sami. Tu su nam životinje koje nam prave društvo. Život se menja kao što se menja situacija u zemlji i svetu, čuvamo se od korone, ja sam je već dva puta preležao. Nisam nešto specijalno ugrožen, ali sam jedno godinu dana bio van koloseka. Sad sam se malo povratio i imam vremena da posvetim svom zdravlju. Meni i Marini bi iduće godine bilo 40 godina braka. Normalno je da, kad ostanem sam, nisu to rituali, da se ispričam s njom i dalje smo u priči, na neki drugi način.

Iza njega su neverovatni uspesi, pa pesme koje on potpisuje mahom važe za evergrin numere Balkana. "Popij me kao lek", "Kukavica", "Da li to ljubav pravi od nas slabiće", "Vazduh koji dišem", "Fatalna ljubav", "Oprosti mi suze", samo su neke pesme koje izvodi Ceca, a koje potpisuju Marina i Futa.

"Nikom nije lepše nego nama" i "Loša sreća" od Viki Miljković, "Poželi sreću drugima" i "Hajde da se volimo" od Lepe Brene, "Zašto nosiš prsten moj" od Mire Škorić, "Gde ću sad, moja ružo" i "Rađaj sinove" od Džeja Ramadanovskog, "Lijte kiše" od Zorice Marković, "Laže me vino" od Harisa Džinovića i mnoge druge takođe potpisuje Aleksandar Radulović Futa.

Video: Marina je predosetila kraj, kao i moj otac: Dara o Marini Tucaković

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SVM

    20. decembar 2022 | 17:23

    Dragi čoveče,šta tebi čovek da kaže uopšte. Mnogo sam se potresla i prva tragedija kada je zadesila vas dvoje kao roditelje a tek sada. Računala sam imate jedan drugog vas dvojica...

  • Cale

    21. decembar 2022 | 07:12

    Sta sve snadje ovog čoveka ....Želim mu da nadje sebi srodnu dušu koja ce njega malo sad da pazi dosta vala vise smrti ,tuga, narkomana... bolnice,bolesti, groblja....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA