Sanja Maletić "oplela" po mlađim kolegama: "Karijera ne može da se gradi na tuđim pesmama"

Pevačica je zajedno sa svojim orkestrom zaradila vrtoglavu svotu novca

  • 0

Pevačica Sanja Maletić je vrlo mlada započela muzičku karijeru, a već sa 25 izdala svoj prvi album.

Ona o mlađim koleginicama ima samo reči hvale, ali ipak oštro osuđuje građenje karijere preko kavera.

- Da, fine su to devojke, sve rade kao i mi kad smo bile na početku karijere. Sa strahopoštovanjem gledaš u starijeg kolegu, koleginicu, pozdraviš se. Ja sam zadovoljna - kazala je Sanja i osvrnula se na koleginice iz svoje generacije, koje su takoreći iščezle sa javne cene:

- Nedostatak sredstava i nedostatak upornosti. U naše vreme nisu postojale produkcijske kuće koje omogućavaju takmičenje za "dž" što se kaže. Mi smo morali sve da platimo, pevačka sekunda se plaćala isto kao i reklamna. Svi smo to plaćali. Ja znam da sad stvarno ne bih volela da sam na početku karijere.

U poslednje vreme sve popularniji su kaveri, zahvaljujući kojima mnogi pevači zapravo ulaze na estradu, a Sanja ovo nikako ne odobrava, ističući, da numere, koje su njeno autorsko delo niko ne može da prepeva.

- Ne. Za mene su pesme pisali i Steva Simeunović i Pera Zdravković, Braja, ako im moral to dozvoljava neka daju. Ja imam mnogo autorskih pesama, velikih hitova, to ne dozvoljavam. Ono o čemu ja mogu da odlučujem, to ne dam, a drugi neka rade po savesti. Da li će rabiti svoju intelektualnu svojinu na buvljaku intelektualne svojine?!

- Ne može karijera da se napravi na tuđim pesmama. Ljudi, džaba bacate novac. Daj uradite nešto za sebe. Ostavite neki pečat, jer čemu sve to, ako ti ne ostaviš neki trag - istakla je ona.

Bakšiš na estradi je uvek tabu tema, a Sanja se nije libila da otkrije kada su ona i orkestar sa kojim je radila imali naveću zaradu.

- Niko od nas ne dobija bakšiš sam. Kolektivni rad podrazumeva i kolektivno deljenje novca. Sećam se da smo nastupali u Parizu i jedan mladi čovek je 50.000 maraka (današnjih 25.000 evra) dao na pesmu "Ruzmarin". Znam da je meni davao novac, sve dok sam ja to mogla u rukama da držim, a onda je bacio na ceo orkestar. Nas nekada bude čak i 30 u orkestru.

Video: Era Ojdanić otkrio da je zaljubljen: Maja Nikolić me upoznaje sa zgodnim drugaricama, ali sam veran

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA