• 2

Ilda i Goca se sa setom prisetile Šabana: "Božić je praznik koji je on izuzetno voleo"

Da će dobiti još jedno unuče najveći je utisak koji i Goca nosi iz 2022. godine. Uz malo sete jer tu je vest dugo čekao Šaban da čuje.

  • 2
Svadba Šaulić, Hajat

Foto: Nikola Anđić

Praznici nikada više neće biti isti u porodici Šaulića. Jedan deo porodične radosti nestao je sa njegovom smrću, ali dolaze nove generacije koje će čuvati sećanje na dedu.

O svemu tome pričaju Šabanova udovica Goca i ćerka, pevačica Ilda Šaulić.

- Mi proslavljamo Božić, to je bio praznik koji je moj otac izuzetno voleo i poštovao u našoj kući. Tu sve slavilo od početka, od položajnika, pa po redu. Ćerkica jako voli da učestvuje u svemu tome. To su stvari koje definitivno su nam i dužnost, da usmeravamo našu decu ka običajima i pravim vrednostima- kaže Ilda koja će 2023. godinu dočekati u Kanadi.

- Generalno se trudimo da uskladimo sve i budemo svi zajedno, ali kada je put dalek i naporan za ćerku onda gledamo da ostane u toplini svoga doma i u okruženju baki i tetki - dodaje Ilda za Blic.

- Za mene je bila lepa i uspešna. Ono što je obeležilo ovu godinu je ženidba mog brata i jedno divno veselje koje smo imali u porodici. Sada, očekujemo prinovu.

Da će dobiti još jedno unuče najveći je utisak koji i Goca nosi iz 2022. godine. Uz malo sete jer tu je vest dugo čekao Šaban da čuje.

- Pamtiću je pre svega kao godinu u kojoj smo kao porodica bili zdravi i na okupu. U poslednjih nekoliko godina postali smo svesniji, nego ikad, koliko je zdravlje najbitnije. Bilo je mnogo lepih trenutaka, naročito saznanje da ću opet biti baka i Mihajlovo i Marinino venčanje, ali uvek nad svime postoji senka sete što Šaban nije tu i što nije dočekao da zajedno delimo te radosti - kaže Šaulićeva.

- To je njena želja već dve-tri godine unazad, o tome intenzivno priča. Bože zdravlja, ako se desi, ako ne ona je tu, božiji dar. Za narednu godinu, Gordanine želje su skromne.

- Sa neizmernom radošću najpre čekam da dobijem još jednu unuku. Da budemo zdravi, srećni i na okupu. Želim da se ove godine u Šapcu pokrenu “Šabanovi dani” koji bi uz spomenik koji je već postavljen čuvali uspomenu na njega kao umetnika u gradu u kom je rođen - kaže Goca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok