Dragana Kosjerina pokosila je Srbiju svojom lepotom: O njenom poreklu se malo zna, a evo čime se ranije bavila

Ona na RTS-u trenutno vodi kviz Ja volim Srbiju i emisiju Luda noć

  • 9
Dragana Kosjerina Foto: Vlada Maraj

O voditeljki Dragani Kosjerini malo se zna, iako je javnost željna svake informacije, s obzirom na to da važi za jednu on najomiljenijih ličnosti u Srbiji.

Danas je urednik i voditelj na Radio-televiziji Srbije, a svoje prve televizijske korake napravila je na televiziji "Sport Klub" gde je izveštavala o sportskim aktuelnostima.

Dragana je rođena 1987. godine u Sarajevu, odakle se sa 5 godina preselila u Beograd. Prvo se bavila manekenstvom, svoju karijeru je započela u 17. godini. Nakon niza uspeha, 2004. je osvojila titulu Miss Teen i bila je jedan od top modela agencije Models.

Želela je da bude stomatolog i iako je završila Zubotehničku školu kao odličan đak, odlučuje da upiše psihologiju na Filozofskom fakultetu, međutim u tome ne uspeva, pa se upisuje na Fakultet za kulturu i medije, na kojem uspešno diplomira, a potom završava master akademske studije pri UNESCO katedri za kulturnu politiku i menadžment pri Univerzitetu umetnosti u Beogradu.

2014. godine dobija poziv od Nikole Mirkova, V.D. Direktora Radio televizije Srbije, prihvata poslovnu ponudu i postaje deo zabavnog programa RTS-a.

U okviru Zabavnog programa biva angažovana i u Sportskoj i u Zabavnoj redakciji. Najpre, u emisijama Sportski dnevnik, a potom i Nedeljno popodne. Danas je isključivo vezana za zabavni program RTS-a.

Na RTS-u trenutno vodi kviz Ja volim Srbiju i emisiju Luda noć. Vodila je Jutarnji program od 2016. godine pa sve do kraja 2019 godine. 2018, 2019. i 2020. je bila među voditeljima Beovizije, srpskog izbora za predstavnika na Pesmi Evrovizije.

Video: Nadam se da će i oni mene negde nahvaliti!!: Dragana Kosjerina o saradnji sa Neletom i Okijem

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina

    12. januar 2023 | 17:08

    Prosek. Lepotica je Jovana Jeremić. 🤣🤣🤣😂😂😂😂

  • M85auser

    12. januar 2023 | 17:27

    Lepa zena. Inace posebno me je iznenadila kada sam je video u onim emisijama o fudbalu tokom svetskog prvenstva, pomoslio sam "evo jos malo guranja zena gde im nije mesto" ( glup sam ispao ) .. kada sam se uverio koliko je neko ulozio truda ne bi li se informisao i to izneo na TV , barabar sa pojedinim fudbalskim analiticarima.. Sta reci sem , naklon do poda sestro. 👏

  • Nena

    12. januar 2023 | 17:29

    Dragana je dragulj i lepota i pamet i vaspitanje....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA