Rade Jorović ima penziju od 30.000 dinara: Nekada je bio kralj proslava, a evo od čega danas živi

  • 8
Rade Jorović Printskrin: Youtube/Rade Jorovic

Pevač Rade Jorović nekada je bio jedan od najangažovanijih pevača i slavlje nije moglo da prođe bez njega, a sada živi od penzije koja je 30.000 dinara. 

Ipak, nekada ga život nije mazio.

Kao mali slušao je izvornu muziku koju su pevali njegov otac Ljubomir i majka Ljubinka sa prelima i poselima sa komšijama i rođacima. U to vreme bio je opsednut muzikom - pravio je sebi harmonike od hartije, crtao mikrofone, prepisivao tekstove narodnih pesama, vežbao na usnoj harmonici i pravio frule od zove.

Najviše je voleo da peva, naročito na jednom proplanku čuvajući ovce pored reke Morave. I danas voli da ode tamo i da se natpevava sa prirodom. Kao srednjoškolac od đačke plate kupio je od jedne stare bake oko 40 godina staru harmoniku koju mu je otac kasnije u ljutini razbio, ne želeći da mu sin bude pevač i probisvet. Na odsluženju vojnog roka u Sarajevu bio je nagrađivani vojnik i najbolji vodeći glas u laganim strojevim koracima. Po povratku iz armije Rade se potpuno posvetio muzici, piše na "Biografija.org".

Podsetimo, Rade je nekada, kako je sam ispričao, na proslavama zarađivao veliki novac.

- Malo sam avanzovao u međuvremenu. Sada primam 30.000 - rekao je pevač kroz smeh, koji je donedavno primao penziju od 25.000 dinara i nastavio:

- Ali dobro ja imam malo tantijema od izvođačkog prava, ima malo i koncerata pa se skupi dovoljno. Uvek se setim i kad imam i kad nemam ko sam bio i ko sam sad. Samo se setim one faze kad sam bio niko i ništa i kažem: polako. Sve će biti. E sad dokle ću da živim ne znam. Hvala Bogu neka bude 105 pa opet - rekao je Rade.

Video: Mali peh: Kako sam se okrenuo na bini, tako sam udario glavu i pao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đ

    13. januar 2023 | 11:09

    Da je više uplaćivao ,a manje stavljao u slamaricu imao bi veću penziju.

  • Vanja

    13. januar 2023 | 11:12

    Sto nije uplacivao vece doprinose i mislio na starost?

  • Ljubiša

    13. januar 2023 | 12:40

    Da, da... Verujemo ti. Nego... Koji auto voziš ako imaš 30 000 penziju? Vi koji kukate... znamo vas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA