≫ 

Šampion sveta u sviranju klasične harmonike na "Pesmi za Evroviziju": Svi članovi završili Muzičku akademiju

Razlog zbog kojeg ova šestorka ima veliku prednost u odnosu na druge, jeste njihovo muzičko znanje i činjenica da su muzički najobrazovaniji bend u Srbiji

  • 0
Chegi i braća bluz bend Foto: Promo

Predstojeći festival "Pesma za Evroviziju 2023” koji organizuje Radio Televizija Srbije biće defile kvalitetne muzike, ali se među 32 kompozicije i izvođača izdvajaju "CHEGI i Braća Bluz Bend" kao favoriti.

Razlog zbog kojeg ova šestorka ima veliku prednost u odnosu na druge, jeste njihovo muzičko znanje i činjenica da su muzički najobrazovaniji bend u Srbiji.

Celokupna postava benda od šest članova ima završenu muzičku akademiju, a neki od njih su i svetski šampioni u sviranju određenih instrumenata. Braća Čeganjac koji čine okosnicu sastava, Stefan i Dušan najobrazovaniji su muzičari u Srbiji koji se bave komercijalnom muzikom.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by CHEGI & Braća Bluz Bend (@chegi.music)

Stefan je doktorand Fakulteta Muzičke Umetnosti, dok je njegov mlađi brat Dušan šampion sveta u sviranju klasične harmonike. Svoje znanje preneli su i na modernu, popularnu muziku, te je ova grupa jedna od najangažovanijih na svadbama u regionu.

Pesmom “Svadba ili kavga” devojke i momci iz „CHEGI i Braća Bluz Benda“ predstaviće se na festivalu “Pesma za Evroviziju 2023” tokom kojeg će učesnici najpre nastupiti u polufinalnim večerima 1. i 2. mart i boriti se za ulazak u finale 4. marta.

Članovi ovog benda i prošle godine su učestvovali na festivalu “Pesma za Evroviziju” numerom “Devojko sa plamenom u očima”, kada je pobedu odnela Ana Đurić Konstrakta, a sada se ponovo bore, ovoga puta, za učešće na “Evroviziji 2023” koja počinje 1. maja u Liverpulu.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by CHEGI & Braća Bluz Bend (@chegi.music)

Razlog zbog kojeg su se ponovo prijavili, kao i zbog čega su odabrali da filharmoniju zamene scenom na “Evroviziji”, otkrio je frontmen benda Stefan Čeganjac:

- Prošlogodišnje učešće na festivalu je za nas bilo izuzetno iskustvo za koje često volimo da kažemo da nam je promenilo živote (u najboljem mogućem smislu). Publika je prihvatila pesmu fenomenalno i od tada više ništa nije bilo isto. Imali smo nameru da se pojavimo ponovo na toj sceni, ali nismo imali vremena da pripremimo pesmu. U mašti je postojala ta numera, a nakon toga naše želje su bile uslišene i pesma je napisana u roku od 2 dana. Mislim da će se publici svideti, naročito što mi nikada nismo snimili nešto slično.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA