Poznati srpski reditelj se bori za život: Kolege apeluju za pomoć kako bi otišao na transplataciju jetre

Srđan Koljević je filmski scenarista, reditelj i vanredni profesor na Katedri za dramaturgiju Fakulteta Dramskih Umetnosti u Beogradu

  • 0
Srđan Koljević Foto: Petar Markovic/ATA Images, Printskrin: Instagram/natasaaksentijevic

Filmski reditelj i scenarista Srđan Koljević,  godinama se bori sa rakom debelog creva, koji je u međuvremenu metastazirao i na jetru, a uskoro bi trebalo da ode na transplataciju jetre u Tursku, međutim za ovu intervenciju neophodna su mu dodatna novčana sredstva.

Njegove kolege i porodica, prethodno su apelovali, kako bi za Koljevića našli adekvatnog donora, a sada su se neki od njih ponovo angažovali u cilju da pomognu reditelju u najvažnijoj borbi za život.

- Kolega Srđan ide na transplataciju u Tursku. Nedostaje još jako malo sredstava, ali je izuzetno hitno da se to što pre sakupi. Upućujemo apel za pomoć, svaki iznos donacije je dragocen, pozivamo vas da u što kraćem roku uplatite koliko možete na tekući račun Udruženja broj 200-2711270101033-28, sa napomenom za Fond solidarnosti, za S. Koljevića - napisala je Nataša Aksentijević na svom Instagram profilu.

Da podsetimo, Srđan Koljević je filmski scenarista, reditelj i vanredni profesor na Katedri za dramaturgiju Fakulteta Dramskih Umetnosti u Beogradu. Jedan je od najaktivnijih i najnagrađivanijih scenarista u Srbiji i regionu i višestruki dobitnik svih nacionalnih priznanja za stvaralaštvo u oblasti filmskog scenarija.

Bio je ko-scenarista u filmovima: "Nebeska udica", "Stršljen", "Ubistvo s predumišljajem", "Klopka", a pisao je scenarija za ostvarenja: “Nataša”, “Krugovi”, “Žena sa slomljenim nosem”, “Branio sam Mladu Bosnu".

Video: Glumica otkriva detalje o srpskim Mućkama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA