Hrvatska pevačica se 11 godina bori sa neizlečivom bolešću: Snimak kako ponovo uči da hoda oduševio je mnoge

Njena borba je bila i te kako teška, ali ona nije posustala ni u jednom trenutku

  • 0
Anđa Marić Printskrin: Instagram*andjamarics

Hrvatska pevačica Anđa Marić (46) od svoje 35. godine se bori sa multipla sklerozom, autoimunom bolesti zbog koje je morala ponovno da uči da hoda. Tek je nedavno, nakon sedam godina, napravila prve samostalne korake.

Pevačica je na Instagramu podelila fotografiju iz bolnice i svoje pratioce je obavestila da je krenula na redovnu terapiju.

- Redovna terapija Ocrevus, 6. krug. Slušam radikalno prihvaćanje od Tare Brach - napisala je uz objavu.

- Godinama sam bila sama tu za sebe. Kada ostaneš tako neomogućen, spreči te telo u svemu. Godinama sam se osećala kao u zatvoru. Kao da živim u svom telu, a kao da je moju marionetu pustio lutkar. Želela sam da se ruka digne, a ona ne ide. Isto kao i noga - ispričala je u HRT-ovoj emisiji "Božić velikih želja".

Nakon očaja i plakanja, kako je kazala, primetila je da, ako nema sebe, nema niti nikog drugog.

- Sami se rađamo i sami umiremo. Verovala sam u sebe onda kada niko drugi nije. Moji najbliži su gledali i mislili: "Jadna ona sada je još i pošandrcala". Verovala sam da ću hodati, da je sve samo privremeno - priznala je te se dotaklaa predrasuda.

- Bilo je predrasuda. Jako je teško biti javna ličnost s nekom velikom dijagnozom. U kolektivnoj svesti jest da je multiple skleroza neizlečiva. Kada bih se ja tako trudila, znali su mi govoriti da to nema smisla - istaknula je.

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA