• 2

Brenina pesma je pripadala njoj, pa su joj ga oduzeli: Branka Sovrlić otkrila detalje sa početka karijere

Pevačica tvrdi da je njena prva pesma otišla u ruke njenoj koleginici Lepoj Breni, a da se ona tu ništa nije pitala

  • 2
Lepa Brena Branka Sovrlic

Photo: Antonio Ahel/ATAImages, Nikola Tomić

Branka Sovrlić otvorila je dušu o svojoj karijeri i počecima i tom prilikom istakla da je njen put na estradnom nebu bio trnovit.

Pevačica tvrdi da je njena prva pesma otišla u ruke njenoj koleginici Lepoj Breni, a da se ona tu ništa nije pitala

Naime, ona je otkrila kako ju je danas velika folk zvzeda "sabotirala" na početku njene karijere, kada joj je 1984. ukrala hit "Recite mu da ga volim", koji je, kako tvrdi, ona već bila otpevala.

- Sve se desilo 1984, kada sam, kao početnica, došla kod tada najboljeg kompozitora i hitmejkera Miše Markovića, estradnog maga kada su pesme u pitanju. Iako sam već bila otpevala četiri pesme koje su mi se baš dopale, on mi je naprasno rekao da dve od pesama neću dobiti jer jedna ide Breni - priča Branka, koja je tada bila slomljena, te je besno odbila i preostale dve pesme koje je hteo da joj da.

Kako dalje priča Sovrlićka, Lepa Brena je pesmu "Recite mu da ga volim" objavila na svom tadašnjem albumu, dok je Branka tada na brzinu izbacila svoju prvu ploču "Trebaš mi", na kojoj nije imala zapažene pesme.

- Svojevremeno mi je Miša Marković nudio te neke svoje pesme, ali ja nisam želela da ih pevam jer je na početku moje karijere tu jednu pesmu koju mi je ponudio i za koju sam snimila i matricu dao Breni. Meni je rekao: "Daću ti dve pesme, a dve neću." Iako sam bila početnica, imala sam sav snimljen materijal, matrice, u studiju pet, do koga je trebalo doći. Oni su sve završili mene ništa ne pitajući i on mi daje dve, a dve neće da mi da. Ja sam mu tada rekla da neću nijednu pesmu iako sam bila početnica i moglo je mnogo da me košta. Pesma koju je dao Lepoj Breni je veliki hit "Recite mu da ga volim", to je bila moja pesma, nesuđena. Zbog toga je moj estradni put počeo trnovito - ispričala je u jednoj emisiji Branka, koja je živi svedok da su se u vreme osamdesetih i devedesetih dešavala podmetanja i krađe pesama na našoj estradi.

Ona je u nastavku ispričala i kako je na njenu tek započetu karijeru uticalo to što joj je popularna koleginica maznula hit.

- U tom periodu sam bila baš zapažena. Beogradska estrada me je zvala da idem s njima na turneju, a ja nemam pesmu. Sve najveće zvezde su bile na toj turneji, počev od Šabana Šaulića do Marinka Rokvića, i oni hoće mene. Krenula mi je turneja, a ja nisam imala završenu ploču. Program je vodio Minimaks, tu su bile sve najveće muzičke zvezde koje su imale same hitove. Tada sam se nekako snašla i snimila ono što su mi dali, ali pesme Miše Markovića nisam želela iz principa. Tako je bilo nekada. Nisi mogao da snimaš ono što želiš, već ono što ti daju - zaključila je Branka za "Republiku".

Video: Branka Sovrlić dala savet kako istrajati na estradi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok