Srbija na Evroviziji 2023. nastupa u prvom polufinalu: Evo koje se još zemlje nalaze na spisku

Ove godine 37 zemalja imaće predstavnike na Pesmi Evrovizije

  • 0
RTS Evrovizija konkurs Foto: RTS

Srbija će na ovogodišnjoj Evroviziji nastupati u prvoj polufinalnoj večeri 9. maja, odlučeno je danas žrebom u Liverpulu,.

Uz Srbiju, prve večeri će se za nastup u finalu boriti Hrvatska, kao i Švedska, Letonija, Irska, Moldavija, Švajcarska, Norveška, Izrael, Portugal, Holandija, Finska, Malta, Azerbejdžan i Češka.

U drugom polufinalu, 11. maja, takmičiće se Jermenija, Albanija, Kipar, Australija, Rumunija, Austrija, Danska, Litvanija, Belgija, San Marino, Island, Slovenija, Grčka, Gruzija, Estonija i Poljska.

Ove godine 37 zemalja imaće predstavnike na Pesmi Evrovizije. Crna Gora, Severna Makedonija, Bosna i Hercegovina i Bugarska ranije su odustale od takmičenja iz finansijskih razloga.

Evrovizija Printskrin: Youtube/EurovisionSongContest

Domaćin takmičenja je Liverpul, odnosno Velika Britanija, jer zbog rata Ukrajina nije mogla da organizuje Evroviziju, iako je pobedila na takmičenju u Torinu prošle godine. Ukrajina će ići direktno u finale kao pobednik 2022. U finalu, koje će biti održano 13. maja, biće mesta za 26 zemalja. Velika Britanija je prvi put domaćin u poslednjih 25 godina.

Video: Ovako izgleda velelepna hala u kojoj se održava Evrovizija: Tu su i ključevi Beograda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA