Vreme čitanja: oko 1 min.

Hrvati će možda morati da izmene performans na Evroviziji: Haos oko grupe Let 3 i njihovog nastupa ne prestaje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Urednik Hrvatske televizije ističe da BBC ima jako stroga pravila kada je u pitanju vera, politika, a i ratne poruke

  • 3
Let 3 Printskrin: Youtube/ HRT Dora

Bura oko hrvatskog predstavnika za pesmu Evrovizije 2023 se ne stišava, a drama sada dobija i novi epilog.

Naime, urednik jedne hrvatske televizije tvrdi da bi moglo da dođe do toga da grupa bude primorana da u potpunosti promeni scenski izraz.

- Evrosong, a pogotovo BBC, imaju jako stroga pravila. Na svojoj sceni u maju u Liverpulu, naglašeno je, ne žele ništa što bi moglo povrediti bilo čija osećanja. S tim u skladu isključene su teme poput nečije vere, političkih ili ratnih poruka. Uz to, Evrovizija ove godine u Engleskoj, po njihovom vremenu, neće početi u 21 čas, nego u 20 časova, pa će prvi deo spektakla tamo pratiti i osobe mlađeg uzrasta - ističe on i dodaje:

- Na njih BBC posebno pazi, pa zbog toga u televizijskom terminu do 22 časa ne prikazuju ništa što bi bilo neprimereno najmlađima. Zbog svega toga nije isključeno da će hrvatski predstavnici na pesmi Evrovizije morati da izmene ceo performans - rekao je urednik hrvatske televizije Tomislav Štengl, prenosi "Informer".

Podsetimo, grupa "Let 3" je inače bizarna polupank grupa, koja je poznata po ekscesnim performansima. Tako su sada na "Doru", došli na traktoru, dok su na sceni nosili haljine i kapu koja je deo vojničke uniforme. U svojim izjavama oni su govorili kako je njihova pesma antiratna.

Video: Srpska predstavnica pozvala na glasanje: Katarina Savić nas predstavlja na dečjem Evrosongu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Super Brundo

    12. februar 2023 | 20:57

    Ima li ikakve svrhe da Srbija vise ucestvuje na ovom takmicenje posle proslogodisnje lakrdije sa Ukrajinom?Bacanje para u bunar.

  • Nena

    12. februar 2023 | 21:50

    Odavno ne gledam taj cirkus.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA