Vreme čitanja: oko 1 min.

Karleuša nakon zabrane koncerta srpskih pevača u Puli: "Naša muzika je virus koji se širi putem krvi"

Vreme čitanja: oko 1 min.

- Veličina i snaga Beograda je u tome što nikada ne zabranjuje - napisala je ona

  • 33
Jelena Karleuša, Dragan Kojić Keba , Ana Bekuta, Zorana Mićanović Foto: Shutterstock, Nikola Anđić, Telegraf.rs, A. Nalbantjan, Nikola Tomić

Pop zvezda Jelena Karleuša oglasila se povodom zabrane održavanja koncerta u Puli, na kojem je trebalo da nastupe Duško Kuliš, Ana Bekuta, Dragan Kojić Keba i Zorana Mićanović.

Jelena je najpre objasnila zašto je Beograd drugačiji od ostalih, ali i da se naša muzika širi putem krvi, te se ne može zabraniti.

- Povodom nekakvih zabrana srpskih izvođača u Hrvatskoj ili bilo kom drugom mestu na Balkanu - istakla je ona, pa dodala:

- Srbija, kao najveća i najdominantnija u balkanskom zbiru, tradicionalno nameće trendove, i pravila igre u regionu. Kako u muzici i sportu, tako i na svim drugim poljima zaključno sa politikom.

- Bilo šta što dolazi iz Beograda, jedine metropole i epicentra, kapilarno se širi ka provinciji i poprima na brzini i snazi - napisala je Jelena.

- Veličina i snaga Beograda je u tome što nikada ne zabranjuje. Kada prošetate Beogradom i pogledate na primer ponudu restorana, oni nude Dane Hvara, Dane Istre, Pule i Dalmacije... Nude gostovanja originalnih hrvatskih klapa, zatim imamo Dane Makedonije, Kotorske dane, ponudu kompletno crnogorkse mafije podeljene po selima, o Bosni i da ne govorim. Sarajevski ćevap, Dani Sarajeva... - dodala je Karluša.

- Beograd prihvata sve. Beograd nikoga ne zabranjuje i zato i jeste centar. Zabrana, podela, mržnja i netolerancija su boljke malih igrača - rekla je ona, pa dodala:

- Naša muzika je virus koji se širi putem krvi, ona se oseća srcem, kožom... I ona ne može da se zabrani. Visoko je virulentna. Može eventualno da mutira i menja oblik ali naš balkanski genetski kod je takav da pre ili kasnije hronično obolimo.

Video: Sunčan dan i vreli stajling: JK svilena i bež sa kosom Amazonke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djuro

    26. februar 2023 | 15:16

    E kad bi dao Bog tebe da zabrane u Srbiji , da pevas , da dajes intervjue , pises po internetu , zauvek te ukinuti !

  • rudar

    26. februar 2023 | 15:22

    E sad mi je lakse kad je porno diva komentarisala

  • Siki

    26. februar 2023 | 14:53

    Ako je muzika ono sto ona i njoj slicni izvode to nema veze sa muzikom i to se u nase vreme zvalo striptiz i bas me interesuje ko se to odusevljava i koji su to hitovi .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA