• 6

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bogoljub Karić čestitao 8. mart: "Hoću Srbiju punu zaposlenih majki i punu dece! Ja znam koliko ste dragocene"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bogoljub je poželeo damama da im je svaki dan 8. mart

 • 6
Bogoljub Karić, Milanka Karić

Telegraf

Ugledni biznismen Bogoljub Karić čestitao je svim ženama u Srbiji 8.mart na društvenoj mreži Fejsbuk.

On je postavio snimak sa svojom suprugom sa raznih događaja i istakao da je veoma važno da se žene cene svakog dana, a ne samo danas.

- Drage moje,ne može biti slučajno da tolike važne reči kojima imenujemo same osnove života i postojanja, kao i naše temeljne vrednosti, gotovo po pravilu su ženskoga roda - započeo je on:

- Reč zemlja je ženskog roda. Rimljani su je nazivali Tera, Grci Gea- imenima ženskoga roda. Reč hrana je ženskoga roda. Porodica je ženskoga roda.

- Ljubav, Sreća, Sloga, Budućnost- reči su ženskoga roda. Domovina, Sloboda, Pravda, Jednakost. Demokratija, Solidarnost - imenice su ženskog roda. I Snaga je ženskoga roda. i Srbija - koja je u svojoj istoriji često bivala na ivici biološkog nestanka- ženskoga je roda. U ratnim vremenima, kad je Srbiji "ponestajalo" muškaraca, žena je bila ne samo Majka, Sestra, Supruga, Vidar, Učitelj... već i Domaćin, Hranilac, Ratnik. Srbi svoj opstanak duguju Ženi. Žena je snaga Srbije. Muškarci su najlepša umetnička dela stvorili inspirisani ženom: Atenu Partenos, Veneru Milosku, Bokondu... Istovremeno s ljubavlju, ravnu obožavanju, kojom muškarac svih epoha obasipa i besmrtno opeva Ženu, njena uloga u svakodnevnom, a pogotovo javnom životu, tokom čitave istorije bila je i ostala ponižavajuća.Licemerje "muškocentričnog" sveta više je nego očigledno, i to u svim sferama javnog života: sva istraživanja o ravnopravnosti polova govore da je zastupljenost žena u političkom životu sramotno niska, da je žena za isti posao znatno manje plaһena od muškaraca - naveo je on i dodao:

- Evropa zahteva da broj žena u javnim poslovima bude daleko veći, kako bi se izjednačili sa standardima EU. Da imamo malo više političke korektnosti, učešće žena u državnim poslovima povećali bi bez ičijeg uslovljavanja. To bi ugrozilo mušku društvenu dominaciju i apsolutni monopol na najviše položaje moći, ali bi sigurno koristilo interesima društva u celini. Ali i Evropa za kojom toliko zaostajemo u priznavanju legitimnih ženskih prava, daleko je od polne ravnopravnosti. Polna diskriminacija spada u najdublje i najžilavije vidove brutalnog gaženja elementarnih ljudskih prava, primitivizma i licemerja. Vašu snagu i lepotu Srbija još uvek drži po strani, kao da su muškarci Bogom dani da vode svet. Koliko ste puta izgubile zaposlenje zato što ste bile pitane da li planirate decu i kada? Potcenjene i skrajnute samo zato što ste žene? Hoću Srbiju punu zaposlenih majki i punu dece! Ja znam koliko ste dragocene.

- Vaša snaga je potrebna Srbiji, potrebna je svakoj državi i svakoj vlasti. Drage moje, ja volim vašu snagu i treba mi vaša snaga, jer jedino sa vama vidimo budućnost cele planete, lepu blagodarnu pametnu i uspešnu - stoji dalje u objavi:

- Želim da vam svaki dan bude 8 mart.Vaši Milanka i Bogoljub sa porodicom Karić - stoji u objavi porodice Karić uz pregršt emotikona srca - napisao je on uz pregršt emotikona srca.

Video: Bogoljub Karić proslavio rođendan supruge Milanke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • 👨‍💼

  8. mart 2023 | 16:04

  Moj Kariću!! Fališ u javnom životu.

  5
  0

  Podelite komentar

 • Maximus

  8. mart 2023 | 16:46

  U tom slucaju ako izistinski zelite navedeno onda i zaposlite sve zene majke devojke

  4
  0

  Podelite komentar

 • 🦌

  8. mart 2023 | 16:15

  Nema čestiti je porodice na ovim prostorima. Naučite šta je sloga i ljubav, vi koji od zlobe neznate kud udarate.

  3
  0

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok