≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bosanac o tragediji koju je doživeo, pa opleo po kolegama: "Prijateljstva na estradi ne postoje, površna su"

Vreme čitanja: oko 2 min.

- Imam na prste nabrojati dvoje troje kolega sa kojima imam nekakav kontakt, inače ostalo ne - rekao je Bosanac

  • 1
Dragan Stojković Bosanac, Zvezde Granda

Foto: Nikola Tomić

Kompozitor i harmonikaš, Dragan Stojković Bosanac, progovorio je o estradi, ali i dešavanjima iza kamera.

Naime, on je otkrio da ne postoje prava prijateljstva na estradi.

- Družimo se dok se radi, ali ta su prijateljstva površna. Prosto, moramo se družiti i međusobno pomagati. Čim se posao završi da li je to u studiju ili je nešto drugo u pitanju jako retko ima pravog druženja. Imam na prste nabrojati dvoje troje sa kojima imam nekakav kontakt, inače ostalo ne - rekao je Bosanac.

Bosanac je odgovorio da pitanje da li su svi članovi žirija u Zvezdama Granda stručni.

- Sve zavisi u kom obliku tu stručnost merimo. Ako je za publiku, onda smo svi stručni. Mi, međutim, najbolje između sebe znamo kolko ko ne zna. Ja jednu ozbiljnu stvar, ocenjivanje, krtitiku, obrazlaganje, crpim iz studijskog rada koji sam radio 40 godina i izbacivao muzičke proizvode koje je narod ocenjivao. To mi daje kredibilitet da mogu da ocenjujem i one sa kojima sam snimao. Ovi drugi su dobra raja, ali da li su stručni o tome bi sa dalo dosta diskutovati, o toj nestručnosti stručnjaka - rekao je Bosanac na Kurir televiziji.

Bosanac je ptkrio i da je jednom prilikom pokraden, ali i da je to verovatno uradio neko koga zna.

- Desio se jedan peh, ukrali su mi celu zaradu za mesec i po dana od 25.000 dolara, ostao sam bez kinte. Neko je iz kuće gde smo živeli maznuo lovu. Policija je došla i rekla: "To je neko od vas koji tu živite maznuo", pokupila se i otišla. Bilo je tragično za mene. Ali bio sam kao hrčak i skupio sam posle novac - kazao je kompozitor.

Bosanac je godinama bio jedan od najtraženijih muzičara, a, kako sam kaže, imao je veće honorare od mnogih popularnih pevača.

- Obično pevači pogode pet, šest ili deset puta više nego muzičari. Pevači su čudo. Pogodio sam veći honorar nego Nada Topčagić ili Radiša Urošević jer nisam hteo da idem. Mile iz Njujorka je došao i ja se pogodim s njim za dobar iznos. Red veličine, recimo, 80.000 dolara sam zaradio tada. Posle se ispeglaju, spakuju i pošalju se kući. Onda ih brojiš. Ja sam zdravlje sačuvao brojeći novac. Šalim se, potrošilo se, trebalo je kupiti stan, kola, odvesti decu na more. Od čega? - priznao je za "Kurir".

Bosanac je otkrio da više ne komponuje u svom studiju, koji se nalazi u podrumu porodične kuće.

- Moram da vam otkrijem da u tu prostoriju ne idem poslednjih pet godina, teško mi da dovedem majstora da stavim neko zvono. Rekoh, ako dole sviram pa mi pozli, umreću, a neće me niko čuti, pa sam se uplašio i zato sviram u kuhinji - našalio se on.

Video: Bosanac oštro po kolegama: Pola žirija Zvezda Granda nema pojma ništa o poslu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 123

    26. mart 2023 | 01:42

    A on je to sad otkrio da muzicari nisu bas neki ljudi. Hehehe. Pa to svi znaju kad vas vide sta radite sve za pare a teski ste za dinar potrositi. Takvi ste ljudi i u svemu drugom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA