Vreme čitanja: oko 2 min.

Hrvatska pevačica besna zbog zabrane srpskih kolega: "Velike patriote i domoljubi, to je licemerno"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mirjana ističe da je licemerno tako nešto izjavljivati vezano za muziku, budući da je i oni koji je zabranjuju, privatno slušaju

  • 1
Gradonačelnik Pule Filip Zoričić, Ana Bekuta, Keba, Duško Kuliš i Zorana Mićanović Printskrin: YouTube/HRT, Foto: Antonio Ahel/ATAImages, Nikola Tomić, Telegraf.rs

Hrvatska pevačica Mirjana Bradić dotakla se skandala i prokomentarisala zabranu koncertu srpskih kolega u Puli i Osijeku.

Naime, ona je istakla da se mladenci i gosti najviše se vesele uz narodnjake, koji su nezaobilazni na svim slavljima.

- Upravo nakon tamburice gosti počnu tražiti narodnjake. Obavezno neko dovikne: "Znate li nešto od Halida?" Zna se često dogoditi i da se mladenci s kojima sam prethodno dogovorila da ne pevam narodnjake pridruže na podijumu odobravajući želje svojih gostiju. Nisam nikad imala slučaj da je neko bio nezadovoljan jer se svirao neki narodnjak – kaže Mirjana i dodaje:

- Najčešće izvodimo pesme Halida Bešlića, Harisa Džinovića, Miroslava Ilića, Hanke Paldum i Nade Obrić. Na njen hit ‘Dugo te, dugo očekujem‘, svi doslovno otkidaju - istakla je ona.

Marko Filipović, Ana Bekuta, Dragan Kojić Keba, Zorana Mićanović Foto-kolaž: rijeka.hr, Marko Jovanović, Nikola Tomić, Telegraf.rs, Pixabay

Mirjana je istakla da joj je teže da peva novokomponovanu narodnu muziku, od one stare.

- Inače, treba napraviti razliku između narodne muzike i cajki. Narodnjaci imaju taj neki laganiji ritam, vole ga generacije koje su živele u bivšoj Jugoslaviji. Cajke ne pevam jer su mi zahtevne za izvođenje, to je nekakav miks rumbe i sambe, divim se onim ženama koje to mogu s lakoćom da pevaju - rekla je Mirjana i dodala:

- Na društvenim mrežama se mnogi prikazuju kao velike patriote i domoljubi, a onda se vesele uz narodnjake. To je licemerno. Nijedan muzički pravac se ne sme ismevati i razdvajati ljude, a mi kao društvo se moramo maknuti od te teme - rekla je Bradićeva.

- Kad bi o tome stalno razgovarali onda Nemačka sigurno ne bi imala Nenu. Nikad mi nije palo na pamet da na cajke gledam kao na muziku nad kojom bi se zgražavala, iako ih ne pevam i ne slušam. Licemerno je govoriti šta ko ne bi smeo slušati, treba poštovati svačiji izbor – zaključuje Mirjana za "Slobodnu Dalmaciju".

Video: Šta građani misle o otkazivanju nastupa srpskih pevača u Hrvatskoj: Cajke su šatorske pevačice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fredy

    27. mart 2023 | 19:14

    Ovo je kucanje na vrata fasizmu, isto su i oni ovako radili na pocetku 2 sv rata.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA