Vreme čitanja: oko 2 min.

Aleksandra Subotić reklamira lek za dijabetes, pacijenti besni: Zbog ovakvih ne možemo da dođemo do terapije

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ona ovaj medikament upotrebljava za mršavljenje

  • 8
Aleksandra Subotić Printskrin/tiktok/originalozempic/

Aleksandra Subotić napravila je pravu pometnju na mrežama kada je na Tik Tok nalogu "Originalozempic" osvanuo video u kome ljudima preporučuje lek za mršavljenje, a koji je namenjen dijabetičarima.

Inače, lek Ozempic je jako opasno koristiti budući da je namenjen dijabetičarima i da kod zdravih ljudi može da izazove komplikacije.

To ipak nije sprečilo Aleksandru da posavetuje žene kako mogu "brzo" da smršaju, ukoliko ga koriste.

- Kao što možete da vidite u mojoj ruci se trenutno nalazi lek Ozempic. Ozempic je postao nadaleko čuven i poznat kao tajna Kim Kardašijan uz koga je za tri nedelje izgubila sedam kilograma i ušla u čuvenu Merlin Monro haljinu. Ovo je holivudska tajna za dobrar izgled, svi mršave abnormalno od ovog leka i ja sam rešila da ga isprobam. Nabavila sam ga preko stranice Ozempic tako da moja nadalje iskustva sa njim delim sa vama - rekla je ona u videu koji je za kratko vreme postao viralan na mrežama a koji je razbesneo mnoge dijabetičare.

Naime, zbog ovog "trenda" mršavljenja lek koji je neophodan dijabetičarima gotovo je nemoguće naći na tržištu. Pojedinci na isti čekaju po tri nedelje, a neretko odlaze i u inostranstvo kako bi ga nabavili.

Za sve optužuju žene koje ga koriste za mršavljenje pa su tako kritikovali i Aleksandru.

"Žena opušteno na svom profilu reklamira lek koji oboleli od dijabetesa ne mogu da nađu u apotekama jer starlete i starletice hoće da se uvuku u haljinu Merlin Monro", "Ona zbog ove reklame treba da bude na informativnom razgovoru od jutros", "Ovo je krivično delo", glasili su neki od komentara.

Podsetimo, nedavno je Republički fond za zdravstveno osiguranje zbog zloupotrebe ovog leka sproveo kontrolu izdavanja Ozempica i utvrdio nepravilnosti u 46 ustanova. Ovo je potvrdila i direktorka RFZO profesorka dr Sanja Radojević Škodrić i najavila da će protiv ustanova u kojima su utvrđene nepravilnosti RFZO pokrenuti postupak naknade štete.

Pored apoteka lek se našao i na oglasima pa je tako izvesni Vladimir, postavio oglas u kom je zahtevao da ga klijenti kontaktiraju isključivo preko WhatsApp-a i američkog broja telefona, a koji je Ozempik od jednog miligrama prodavao kao "popularni" lek za mršavljenje po ceni od 200 evra! Nakon što je oglas završio u medijima povučen je sa sajta.

Video: Bivša zadrugarka prodaje polovnu garderobu: Samo što je počela, a već fino zarađuje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragana

    30. mart 2023 | 18:41

    Zahvaljujuci ovako bezocnim osobama hiljade dijabeticara u Srbiji je ozbiljno ugrozeno. Ja sam medju njima. Iz meseca u mesec obilazim beogradske apoteke u nadi da cu naci Ozempic. Nekada ga nadjem, nekada ne a vazno je napomenuti da se ovaj lek uzima oderedjenog dana u nedelji a pozeljno je i, otprilike, u isto vreme. Lek ne samo da je vazan za dijbeticare nego je vrlo vazan i za osobe sa srcanim tegobama (npr angina pectoris). Ovo ne samo da je bezobrazluk nego je i krajnje nehumano. Treba SRAM DA JE BUDE!!!!!

  • Dusko

    30. mart 2023 | 17:45

    Zalosno i tuzno. Dali oba vidi samu sebe nasta lici????? A Drzava je ista kao one kada na ovo cuti i dozvolhava!!!!Svaka polypismena i umisljena osoba radi sta god hoce....Dno dna smo dotakli kao drustvi....

  • Demi

    30. mart 2023 | 22:46

    A šta na ovo kaže ministarka zdravlja??? Zaboravih, ona se bavi cigaretama...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA