Vreme čitanja: oko 3 min.

Prvo oglašavanje glumice Srne Lango o incidentu u OŠ "Đura Jakšić": "Samo sam htela da pomognem deci"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Srna ističe da zloupotrebe nije bilo

  • 9
Srna Lango škola Foto-montaža: Pavle Ivković, ATA Images/Antonio Ahel, Instagram/srnalango

U Osnovnoj školi "Đura Jakšić" održan je sastanak Saveta roditelja, nakon što je u ovoj školi sniman spot grupe "Crni Cerak" u kom je učestvovao i bivši učesnik "Zadruge" Kristijan Golubović.

Roditelji dece su otkrili da je na sastanku Saveta roditelja direktorka rekla da ju je kontaktirala glumica Srna Lango, na čiju molbu je i dozvolila snimanje u učionicama, a istakla je i da nije znala da će Kristijan Golubović biti akter spota.

Tim povodom se oglasila i sama glumica, koja je istakla da je imala samo želju da pomogne deci, a saopštenje prenosimo u celosti:

- Poštovani, obraćam vam se u lično ime zbunjena situacijom do koje je atmosfera u OŠ “Đura Jakšić” stigla. Nisam sigurna koliko ima smisla previše širiti priču, a svesna sam da je svaki lični doživljaj roditelja i nastavnika u smislu eventualne zloupotrebe dece logičan. Međutim, zloupotrebe ovde nije bilo. Sve što sam htela je da organizaciono pomognem deci iz grupe “Crni Cerak” vođena njihovim talentom, uspehom i porukama koje svojom muzikom šalju. Želela sam da podržim mlade talente i u tom smislu moram reći da se ne kajem zbog preporuke i molbe. Da budem još konkretnija, nijedno dete iz OŠ "Đura Jakšić" nije učestvovalo u snimanju spota, a deca koja jesu učestvovala imaju, svako ponaosob, napismeno, dozvole svojih roditelja - istakla je Srna i dodala:

- Ovaj spot predstavlja njihovu kritiku izvesnih pojava u današnjem društvu koje njima kao mladim ljudima ne prijaju i protiv kojih imaju potrebu da reaguju kako oni to najbolje umeju. Dakle, on (Kristijan Golubović) je bio deo kritičkog osvrta na loše strane realnosti zbog čega su ga članovi grupe “Crni Cerak” i pozvali da im gostuje u spotu. Možete misliti koliki teret i nelagodu osećam zbog činjenice da se zbog moje molbe upućene dirktorki vodi sada već ozbiljna hajka. A možda nedovoljno znate o tome ko je grupa “Crni Cerak” pa ću ipak pomenuti da ne samo ja lično, već I sve srodne branše podržavaju te mlade umetnike, čemu svedoči i njihovo poslednje u nizu pojavljivanja uz mnogo aplauza po scenama regiona kao rezultat važnog i edukativnog za mlade ( a i njihove roditelje) filma “Indigo kristal” koji je podržalo Ministarstvo kulture kao i Fakultet dramskim umetnosti. Napomenuću još i to da su upravo mladi članovi grupe “Crni Cerak” veoma aktivni u humanitarnom radu vodeći računa da koliko je u njhovoj moći pomognu. Tako su nedavno, ne prvi put, bez velike pompe i kamera nosili konkretnu pomoć deci diljem Srbije. Tužno je što to nikoga ne zanimalo o njima, pa se lako izgubi pravi zaključak i puna slika o tome ko su ti mladi ljudi i šta bi mogla biti njihova istinska misija. Ako išta znači, ja vas sve molim da ne žurite u rigidnu kritiku nečega o čemu je moguće da prosto niste obavešteni. Srdačno, Srna Lango - napisala je ona na društvenoj mreži Instagram.

Podsetimo, ranije danas Ministarstvo prosvete zatražilo je od prosvetne inspekcije da hitno izvrši nadzor u OŠ "Đura Jakšić" u Rakovici, nakon saznanja da je u toj školi sniman spot u kom učestvuje Kristijan Golubović.

Muzički sastav Crni Cerak odmah po objavljivanju snimka i reagovanja u javnosti objavio je na storiju svog Instagram profila da se učionica koristila za potrebe snimanja spota, te da su za to dobili dozvolu od roditelja.

"Mi imamo nastavu samo u jutarnjoj smeni, poslepodne nema nastava. Ta deca koju vidite na snimku, nisu đaci naše škole. Pouzdano znamo da su roditelji dali dozvolu za to. Takođe, nismo bili upućeni da će Kristijan Golubović glumiti u spotu", odgovorili su iz ove škole ranije danas za Telegraf.rs.

Telegraf.rs)

Video: Izjava jednog od roditelja učenika iz OŠ "Đura Jakšić" gde je Kristijan Golubović glumio nastavnika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vitez Koja

    20. april 2023 | 20:18

    Auu kakav d.bil od žene."Htela sam da pomognem talentovanim mladićima"?koji ne znaju da pevaju, ne znaju da sviraju, ne znaju da pišu smislene tekstove, već lupetaju tekstove koje svako može da smisli za pola sata.A tek poruku koju šalju.Ja sam pre ovog pisanja pročitao par tekstova pesama tog Crnog Ceraka, pa bih i vas zamolio da vidite koliko ova žena lupeta i kakve su to poruke.Da su popularni, to jesu, ali to je upravo fenomen koji pokušavam da objasnim kako neko bez orginalnosti i bez ijednog talenta uspeva da bude popularan, još se nađu ovakve persone koje još hoće da pomognu promociji besmisla, pa im još organizuje i najdebilniju ličnost i nekoga koji je prototip i predstavnik propasti sistema, neko na koga niko ne bi trebao da se ugleda, jedan tipičan antiuzor čoveka, da promoviše kompletno ludilo, pa još i u školi.Potpuna šizofrenija

  • Vodolijax

    20. april 2023 | 20:22

    Kakav crni cerak ......kakve oni poruke imaju i šalju..........leba bez motike......kao i dotična koja ceo život živi na tuđoj slavi.......

  • Nata

    20. april 2023 | 21:18

    Ministarstvo prosvete? Gomila belih medveda (na čelu sa ministrom) koji su prigrabili fotelje i koja se budi s vremena na vreme kada ih nešto "iznenadi". Hajde jednom vi nas iznenadite i počnite da radite svoj posao. Deca su nam iz godine u godinu sve nesposobnija za neki ozbiljniji i samostalan posao, jer je plan i program odavno prevaziđen, još pre 20-30 godina. U kom svetu vi živite, samo nemojte reći da radite za dobrobit Srbije?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA