Vreme čitanja: oko 3 min.

Karleuša uputila javni apel: "Žene, nije vas majka odgajila da vas neko tuče i zlostavlja, to nije ljubav!"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Jelena je jedna od retkih javnih ličnosti koja svoju popularnost, između ostalog, usmerava i na borbu za prava manjina, a često trpi i osudu javnosti jer je bez dlake na jeziku i uvek kaže ono što se prećutkuje

  • 6
Jelena Karleuša, Nastup na Kopaoniku Foto: Nikola Tomić

Pop diva Jelena Karleuša zgrožena je i šokirana količinom nasilja nad ženama u Srbiji.

Naime, pevačica se oglasila i apelovala na javnost da je stepen femicida u našoj zemlji, u odnosu na prošlu godinu, porastao za 300 posto, što je, kako je i ona sama istakla, katastrofalan broj.

- Vreme je da se upali crveni alarm! Muškarci ubijaju žene u Srbiji u ludačkom tempu i broju! Porast od 300% u odnosu na isti period prošle godine!!! DOSTA JE! Vreme je za rigorozne zakonske mere kako bi se žene zaštitile! Drage žene, na najmanji znak verbalne ili fizičke agresije, prvo upozorite, a zatim i pozovite policiju. Ne dozvolite da vas zastrašuje, plaši, preti odmazdom ili ucenjuje! Neka mu glavu ohlade u stanici jer takve pi*ke u stanici mnjau mnjau mnjauču kao mace i manji su od makovog zrna! Žene, VI NISTE NIČIJI ROB ILI VLASNIŠTVO, vi ste ravnopravna bića sa istim pravima na slobodu i normalan život! Muškrci koji zlostavljaju žene su obične pi*ke! Zar pi*ka da vas tuče, vređa i UBIJE?! Niste glupe valjda?! Jači je? Super, zovite policiju. Plašite se? Super, zovite policiju. Skupite petlju! Vaš život je najvredniji! Ko jednom krene da se iživljava nad ženom, polako pomera lestvicu i biće sve gore. Učinite sve što je potrebno da NE DA SE VI SKLONITE, NEGO DA TAJ BUDE SKLONJEN! U zatvoru će imati društvo malo jačih muškaraca koji "obožavaju" baš takve "devojčice"! Dok se ne uvedu STROGI zakoni, morate da se zaštitite SAME!Ne čekajte da izgubite glavu! Ne tolerišite, ne trpite i ne nadajte se da neće više, jer HOĆE! Vaš strah je samo u vašoj glavi! On vas parališe da razmiljašte normalno! Plašite ga se? Jel? Pa eto, to je znak da živite kao PAS.Ko se plaši partnera ima verovatno razlog. Šta čekate?! Trgnite se! Ok? Ili će i vaše ime da bude u novinama! Ne budite žrtve! Nije vas majka odgajila da vas neko tuče i zlostavlja, vređa, userava vam život. Rođene ste ZA MNOGO BOLJE - napisala je Jelena i dodala:

- Dodala bih još nešto, vrlo važno za sve devojke i žene... Kada dovedete sebe u situaciju da vam muškarac odlučuje ili odobrava kako da se obučete, našminkate ili ofarbate, vi ste već u problemu i podređenom položaju. Kada dovedete sebe u situaciju da muškarac odlučuje da li možete da izađete npr u grad ili gde i koliko, vi ste već ROB. Kada vam muškarac određuje koliko ćete potrošiti, jer nemate svoj dinar, vi ste NAJ*BALE! Kada dovedete sebe u situaciju da muškarca pitate za DOZVOLU za bilo šta, vi ste svoje JA izgubile. Vi ste krpa. A šta se radi sa krpom? Briše se pod. Ne dozvolite kontrolu, ne dozvolite ulivanje STRAHA! Jer to nije ljubav, to nije veza, to je put ka vašoj nesreći. Ima toliko muškaraca na ovoj planeti, verujte mi. Naravno, nismo sve iste i ja ne očekujem da sve imate stav, petlju i snagu kao ja. Ali moram da vam kažem da se moj jak stav gradio užasnim udarcima, razočaranjem, velikim greškama, tugom i nesrećom! Bila sam rob sopstvenog straha, od partnera, rob straha od medija, od javnosti... A onda, samo sam rekla DOSTA JE. Shvatila sam da NE MORAM AMA BAŠ NIŠTA. Ne moram da trpim, ne moram da se plašim, ne moram da igram kako drugi kažu, ne moram da slušam, MORAM SAMO DA UMREM. I zato sam odlučila da živim život! Podignute glave! Svaki dan! Oslobođena mišljenja drugih. Uzmite život u svoje ruke. NE BUDITE ROB!!!! Ok? - napisala je Karleuša na društvenoj mreži Instagram.

Prijavite nasilje

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da svaki vid nasilja u porodici prijave policiji besplatnim pozivom na broj telefona 0800 100 600 ili 192 koji su sve vreme dostupni. Savetovalište protiv nasilja u porodici - SOS telefon i sigurna kuća 0800-011-011 besplatan poziv radnim danima 10-19 časova, 011 2769-466, radnim danima 10-19 časova, 062 304-560 noću 19-10 časova

(Telegraf.rs)

Video: "Ljuta borba" Duška i Nike: Jelena Karleuša snimkom pokazala šta se dešava iza zatvorenih vrata

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    23. april 2023 | 16:47

    Е само кад си се ти огласила, мајке то не знају да кажу својим ћеркама.

  • Slavka

    23. april 2023 | 19:48

    Ne slušam njenu muziku, niti pratim šta radi. Sve što je napisala je 100 % istina. Sve javne ličnosti trebaju da daju na značaju ovoj temi. Država je nula! Menjati zakon što pre. Koliko je samo od početka ove godine žena ubijeno? Završila sam jedan užasan odnos pre godinu dana i verujte neće proći bez kazne. Samo neka vreme prođe.

  • Too

    23. april 2023 | 19:12

    Bravo Jelena u pravu si 👍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA