≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nikolina Pišek kroz suze o masakru u osnovnoj školi na Vračaru: "Sestra moje ćerke je svedočila ubistvima"

Vreme čitanja: oko 2 min.

- Osećam se jako loše - rekla je ona

  • 4
Nikolina Pišek Foto-kolaž: Nikola Tomić, Antonio Ahel/ATAImages

Srbiju je potresla vest o nezapamćenom zločinu, kada je učenik 7. razreda OŠ "Vladislav Ribnikar", na Vračaru, ubio devetoro ljudi.

Sve je počelo kada je učenik K.K. (14) ušao u školu i započeo svađu sa radnikom obezbeđenja i, kako deca iz škole pričaju, ubio ga. Potom na hodniku sreće tri devojčice u koje puca i njih lišava života, svoj krvavi pir četrnaestogodišnjak nastavlja u kabinetu istorije, kada prvo puca u nastavnicu, a onda ubija pet drugara, saznaje Telegraf.rs.

Voditeljka Nikolina Pišek je posebno potrešena zbog ovog nesrećnog slučaja s obzirom na to da sestra njene ćerke ide u istu školu.

- Osećam se jako loše, poraženo, mislim da je to veliki poraz celog sistema, obrazovnog, pedagoškog, roditeljskog, kako god. Mislim da je tu došlo do velikog poraza i da je nedopustivo da se tako nešto događa - kazala je Nikolina Pišek u uključenju na "Blic TV".

- Nedopustivo je da se neke naznake ne primete, da prođu ispod radara. Stvarno sam i potresena i tužna, jesam, moje saučešće svima koji su zahvaćeni ovim nesrećnim događajem. Duboko saosećam sa njima - rekla je Nikolina kroz suze, pa otkrila ko iz njene familije ide u pomenutu školu.

- U tu školu ide sestra moje ćerke, koja je isto svedočila ovom događaju. Srećom, prošla je nepovređena. Tu je mogla da bude i moja ćerka. Ne kažem da je to slučaj koji ne može da se ponovi nigde drugde, ali je žalosno da moraju da se dogode ovakve situacije da bismo se aktivirali. Ljudi moraju da se aktiviraju i probaju da spreče ovakve situacije. Užasno mi je teško da ovo verbalizujem. Moramo da se osvestimo, da shvatimo neke stvari, mnogo ozbiljnije nego što ih shvatamo sada. Nema tih reči utehe i ohrabrenja, pokušavam da se stavim u takvu situaciju, ne znam šta bi iko u toj situaciji mogao da želi da čuje. Ne, ne, nema reči utehe. Uz njih sam, strašno - zaključila je voditeljka za "Blic TV".

(Telegraf.rs)

Video: Ovako je hiljade Beograđana odalo počast onima koji su stradali u krvavom piru u osnovnoj školi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja pa ja

    3. maj 2023 | 22:48

    Sestra moje cerke 🤔

  • supergnu

    4. maj 2023 | 00:25

    Kad je ova prosla ispod radara i nastanila se u Srbiji, zasto bi nesto drugo bilo cudno? Realno...🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA