Vreme čitanja: oko 2 min.

Luka nakon prolaska u finale Evrovizije 2023: "Pogođen sam vestima, plakao sam sat vremena"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Luka je istakao da je nakon što je saznao tragične vesti koje su pogodile našu zemlju, plakao sat vremena i nije mogao da izađe iz hotela

  • 1

Srpski predstavnik na Evroviziji 2023, Luka Blek, sinoć je nastupao u prvoj polufinalnoj večeri popularnog takmičenja u Liverpulu.

Naime, umetnik rodom iz Čačka oduševio je publikom, koja je ovacijama pohvalila njegov nastup, a Luka se nakon nastupa i prolaska u finale obratio okupljenim medijima na konferenciji za štampu i otkrio šta mu je bila inspiracija.

- Kad je u pitanju moja pesma, nisam samo inspirisan bio da je napišem zbog panedemije koronavirusa. Insprisala me je neki moj unutrašnjim mislima, anksiosnošću, bilo mi je dosta toga. Hteo sam da spavam, a moj način spavanja je što sam igrao video igrice. Hteo sam da upotrebim video efekte na sceni kako bih od scene napravio video igricu - započeo je Luke Black.

- S obzirom na to da si nastup posvestio žrtvama tragedije koja se dogodila u Srbiji prošle nedelje, kako se osećaš sada jer si prošao u finale? - glasilo je naredno pitanje.

- Žrtve su učenici osnovne škole. Dogodio se ‘efekat leptira’. Kada se ovo dogodilo, izazvalo je nešto kod drugih ljudi i uticalo na njihovo mentalno zdravlje i onda je počinjeno još zločina. To se nikada ranije nije dešavalo u mojoj državi. Uvek sam mislio da je Srbija bezbedna što se toga tiče i onda je ovo bio veliki šok. Želim da posvetim ovaj nastup ljudima koji pate zbog ovih događaja. Mnogo mi znači što sam se kvalifikovao dalje. Posvećujem to njima. Bilo bi mi žao da se nisam kvalifikovao. Želim samo da poručim porodicama nastradalih da ostanu jake. Pogođen sam tim vestima, plakao sam sat vremena, nisam mogao da prestanem ni da izađem iz hotela, ali sam se potrudio da što bolje izvedem ovaj nastup - rekao je Luke.

Podsetimo, Radio televizija Srbije obavestila je gledaoce, da će, isključivo zbog unapred potpisanih ugovornih obaveza sa EBU - Evropskom radiodifuznom unijom, uutorak 9. maja i četvrtak 11.maja od 21 čas, na RTS 3 prenositi prvo i drugo polufinale takmičenja za "Pesmu Evrovizije".

Delegacija Srbije u Liverpulu deli žalost sa porodicama tragično nastradalih u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i u okolini Mladenovca i Smedereva, kao i sa svim građanima naše zemlje.

Podsetimo, ekipa Telegrafa izveštava direktno iz Liverpula, a pred sam početak prve polufinalne noći naša reporterka je ispred ulaza u arenu zabeležila jedan divan detalj.

(Telegraf.rs)

Video: Telegraf u Liverpulu: Ekskluzivno pogledajte kako izgleda velelepna arena gde se održava Evrovizija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA