≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vesna Dedić o ubistvu devojke u Novom Sadu: Hiljade žena odlazi autobusom ili džipom sa puderom preko modrica

Vreme čitanja: oko 2 min.

- Čekamo da se još jedna raka u porodičnoj grobnici popuni - napisala je ona

  • 0
Modna revija Foto: ATA Images

Nakon vesti o još jednoj strašnoj hronici iz Novog Sada, tačnije o ubistvu žene, oglasila se i Vesna Dedić, koja je izrazila svoju zabrinutost.

Naime, muškarac V.R. (34) koji je ubio svoju devojku (26) u solarijumu u Novom Sadu, već je bio ranije prijavljivan, saznaje Telegraf. rs. Njemu je bila određena zabrana prilaska devojci, a oduzeto mu je bilo i oružje zbog fizičkog nasilja nad dotičnom devojkom od pre nekoliko nedelja.

- Ubijena je i 17. žena od početka 2023. Umre tako sa inicijalima u nekom boldovanom novinskom naslovu, kao statistika feminističkog udruženja bez ikakvog uticaja ili eventualno prokletnica zbog koje je nečiji sin završio sa par godina u zatvoru. Ovog jutra hiljade žena odlazi autobusom ili džipom sa puderom preko modrica. Ovog jutra hiljade nečijih kćerki ide u školu sporednom ulicom na fakultet u strahu od mamlaza sa kojim je raskinula i koji joj preti - napisala je ona, pa dodala:

- Prete batinama, ubistvom, samoubistvom, krišom napravljenim fotografijama, objavljivanjem prepiski na Tik Toku, oduzimanjem novca i dece, silovanjem, otkazom, zatvaranjem lokala, inspekcijom, bombom, izbacivanjem iz kuće... Ako ga prijaviš možda će mu zabraniti da ti priđe. A onda će on da te upuca preko prozora. Bezbednije je živeti u strahu nego nasilnika prijaviti. To je poruka sistema, koliko ja shvatam. A možda sam i glupo žensko pa ne shvatam.

- Ipak, kao jedna praznoglava TV voditeljka razmišljam da ako se već prave spiskovi ćutljive dece po školama, da li mogu predsednici kućnog saveta da naprave do ponedeljka spiskove muškaraca od kojih se stanarke, majke, žene, sestre plaše jer malo je ljut ovih dana, a ima ne samo velike šake već ispod kreveta i pištolj, sekiru i lonac vrele vode koji ponekad prospe po njoj...i konopac kojim je veže i drži u sobi danima... - istakla je ona, i dodala:

- Dešava se to ne samo u mojim "lakim" romanima već i u najlepšim zgradama i najuspešnijim ženama. Ne zato što su kokoške već su o ovom sistemu nemoćne. Pre nego što dođu ovih dana kola pogrebnog preduzeća po još neku čija je jedina greška bila što se zaljubila u psihopatu /a bio je tako lep i nežan dok joj se udvarao/ ima li neko ministarstvo koje se bavi brigom o porodici, ženama, mladima... ili neki jak policajac koji će onom koji preti polomiti prst i na taj način ga bar sprečiti da povuče oroz? Ili je u ovoj zemlji prstić nasilnika vredniji od života bilo koje žene i devojke? Ništa...piskaram bezveze...Nema? Čekamo da se još jedna raka u porodičnoj grobnici popuni mnogo pre nego što je onaj odozgo imao plan...Ima li neko od vas neki smislen plan?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA