Vreme čitanja: oko 2 min.

Kum Brene i Bobe je na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi: Živi u Monaku i priča se da ima svaki luksuzni auto

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pevačici i nekadašnjem teniseru na venčanju je poklonio jedan od najskupljih automobila

  • 3
Lepa Brena Printskrin: Youtube/Lepa Brena

Jedan od najbogatiji sportista svih vremena, čija se zarada procenjuje na 2,2 milijarde dolara, je venčani kum Lepe Brene i Slobodana Bobe Živojinovića.

U pitanju je nekadašnji teniser, Rumun Jon Cirjak, koji danas ima 84 godine i nezamislivo bogatstvo, a njegov život je mnogo puta bio tema svetskih medija.

Priča se da živi u Monaku i da je zvanično najbogatiji teniser svih vremena, Đoković, Federer, Nadal i ostali asovi mu nisu ni do kolena.

Takođe, on je jedini bivši sportista koji je dospeo na listu svetskih milijardera, i zvanično najbogatiji Rumun. Pre nekoliko godina nalazio se na 1876. mestu "Forbsove" liste, a 2022. zauzeo je 1818. mesto.

Abnormalno bogatstvo je Cirjak počeo da stiče tek posle teniske karijere. S reketom u ruci se domogao osmog mesta na ATP listi, dok je u dubli sa zemljakom Ilijeom Nastaseom osvojio Rolan Garos.

Nakon toga, ostao je u teniskom biznisu. Postao je agent plavokosog supertalentaBorisa Bekera, koga znamo i kao bivšeg trenera Novaka Đokovića. Zatim je počeo i sa preuzimanjem brojnih licenci i organizovanjem turnira po Evropi. Među njima je i ATP turnir u Madridu koji drži i dan-danas.

Pad komunizma i otvaranje tržišta u zemljama istočne Evrope omogućilo je Cirjaku da svoj kapital i znanje stečen na zapadu donese u svoju domovinu. Osnovao je prvu privatnu banku u Rumuniji, nazvanu "Cirjak banka". Ispostavilo se kao najbolji potez u životu. Bogatstvo je raslo, a Jon je pametno širio biznis.

"Mačo" imidžu mnoge lepotice nisu mogle da odole. Prvi brak sa rukometašicom Erikom Bret je trajao tek dve godine, bez poroda. Sa manekenkom Miket fon Isenberg ima sina Jona juniora, koji je nasledio deo privatnog biznisa. Ćerke Karim Mihai i Joanu Nataliju je dobio sa egipatskom novinarkom Sofi Ajad.

Bogati Rumun gaji veliku strast prema motori i poseduje preko 400 modela, od kojih su neki ranije pripadali Alu Kaponeu i Eltonu Džonu. Takođe, on poseduje veliki broj automobila.

- Imam svaki Ferari, Mercedes, Jaguar i Porše koji postoje u ponudi - piše u jednom tvitu, da je on navodno izgovorio.

Brena i Boba i danas su bliski sa Cirijakom, koji im je 1991. godine, kada su se venčali, poklonio u to vreme jedan od najskupljih automobila, a na venčanje je stigao privatnim avionom.

- Ako me pitate da li imam u životu nekoga koga toliko volim i poštujem kao čoveka koji nam je zaista puno pomogao još otkad smo Boban i ja kretali u život, ali i inače, onda je to definitivno Jon. Takođe, on je bio i dugogodišnji Bobin sportski menadžer. Divan je osećaj kada ste pored takve ljudske veličine. Biti među 150 ljudi za koje je pravio rođendan, biti izabran i biti među zvanicama iz visokog društva iz čitavog sveta, za mene je bilo veoma emotivno i počastvovana sam - rekla je za "Alo" posle proslave rođendana svog venčanog kuma u Madridu, pre nekoliko godina, Lepa Brena.

U prilog Breninim rečima govori i podatak da je Cirijak 2018. godine bio gost na venčanju Bobinog sina Filipa Živojinovića i pevačice Aleksandre Prijović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA