Vreme čitanja: oko 2 min.

Savez komunističke omladine Jugoslavije traži zabranu koncerta Baje Malog Knindže u Beogradu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Oni su u svom saopštenju naveli zbog čega bi trebalo zabraniti koncert Baje Malog Knindže u Beogradu

  • 61
Baja Mali Knindža koncert zabrana SKOJ Foto-montaža: Kobra, Shutterstock, SKOJ

Savez komunističe omladine Jugoslavije (SKOJ), traži da se koncert Baje Male Knindže, koji je zakazan krajem maja u Beogradu, otkaže.

Naime, oni traže zabranu zato što smatraju da, kako se navodi u saopštenju koji su objavili na društvenoj mreži Fejsbuk, Baja promoviše nasilje i druge loše vrednosti.

Saopštenje SKOJ-a prenosimo u celosti:

- Savez komunističke omladine Jugoslavije zahteva od Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, kao i od direktora Sportskog centra Tašmajdan, Mirka Pavlovića, da otkažu održavanje koncerta Mirka Pajčina, poznatijeg kao Baja Mali Knindža, zakazanog za 27.05.2023. godine. Koncert je potrebno zabraniti jer tekstovi Baje Malog Knindže pozivaju na nasilje, etničku, nacionalnu i versku mržnju, podržavaju mizoginiju i seksizam, te afirmativno govore o kriminalu, alkoholu i drogama, što je sve zakonom kažnjivo u Republici Srbiji. Baja Mali Knindža u svojim tekstovima veliča četničkog zlikovca i izdajnika srpskog naroda, saradnika nemačkog i italijanskog okupatora (a od 1945. godine i saradnika CIA), Momčila Đujića. Baja Mali Knindža, koji sebe promoviše kao "srpskog patriotu", tokom rata je bio dezeter, a ljudsku nesreću i patnju koristio je kako bi zgrtao ogromne količine novca, potpirujući mržnju. Pored institucija koje su nadležne da zabrane ovaj koncert, SKOJ traži da se po ovom pitanju oglase Ministarstvo kulture, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvo omladine i sporta i da se založe da se ovaj koncert zabrani, jer su poruke Baje Malog Knindže pogubne za omladinu i društvo. Pesme Baje Malog Knindže koje pozivaju na nasilje i mržnju posebno su neprihvatljive i degutantne u danima nakon tragičnih masovnih ubistava koja su se dogodila u našoj zemlji. SKOJ kao omladinska organizacija poziva progresivne i antifašistički nastrojene građane Beograda da spreče održavanje ovog koncerta. Beograd kao slobodarski i antifašistički grad ne sme da dozvoli promovisanje etničke mržnje i nasilja. Koncert Baje Malog Knindže se ne može pravdati profitom i njegovo održavanje mora biti zabranjeno. Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije - stoji u saopštenju ovog saveza na društvenoj mreži Fejsbuk.

Pokušali smo da stupimo u kontakt sa Bajom, ali on nije odgovarao na naše pozive.

(Telegraf.rs)

Video: Veljko na ivici suza, a Mirko Šijan u totalnom sevdahu, dok Sloba peva hit Baje Malog Knindže

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • alal vera alal vera

    12. maj 2023 | 20:17

    ako je tako zašto se nisu bunili za koncerte tomsona u hrvatskoj i oni su u okviru savezda komunističke omladine jugoslavije

  • Op op

    12. maj 2023 | 20:53

    Komunjare, komunjare vi volite samo pare, Svi ste vi komunisti pravljeni na kalup isti.

  • Pp

    12. maj 2023 | 20:16

    I mi Srbi tražimo da se zauvek zatre svaki trag jugoslovenstva i komunističkih izdajnika, i da se proteraju iz Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA