Vreme čitanja: oko 3 min.

Veliki intervju Lorin nakon pobede: "Ukrajina treba da dobije priliku da bude domaćin Evrovizije"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ova pevačica ušla je u istoriju jer je prva žena koja je po drugi put trijumfovala na ovom muzičkom takmičenju

  • 32

Finalno veče Evrovizije završeno je sinoć, a pobedu je odnela Lorin, predstavnica Švedske. 

Ova pevačica ušla je u istoriju jer je prva žena koja je po drugi put trijumfovala na ovom muzičkom takmičenju.

Prvi put je na Evoroviziji bila 2012. godine kada je sa pesmom "Euphoria" odnela pobedu. Ovoga puta, sreću joj je donela numera "Tattoo".

Nakon što je osvojila prvo mesto, Lorin je zaplakala i održala emotivan govor.

Naša ekipa koja je u Liverpulu, razgovarala je sa Šveđankom koja nam je otkrila kako se oseća.

  • Kao što je već rečeno usla si u istoriju večeras. Kako se osećaš povodom toga?

Trenutno mi se sve čini nadrealno. Vrlo sam uzbuđena. Tako da možeš da mi postaviš to pitanje sutra. Ovo je tako lepo. Jedan osećaj koji obuzima koje telo je zahvalnost koju osećam prema svima vama. Ozbiljna sam.

  • Čestitam ti na drugoj pobedi na Evroviziji. Kada si shvatila da si pobedila koliko si se ponosno osećala što si prva i jedina žena koja ej pobedila dva puta na Evroviziji?

O Bože, dobro pitanje. Osećam se ponosno. Neće ti se svideti moj odgovor. Osećam se ponosno zbog vas zato što nastup ima određene vrednosti to je priroda, to je performans. On govori o nadi, o ljubavi, o snazi. To su stvari u koje ja verujem. Pretpostavljam da su to stvari u koje i vi verujete i jako sam ponosna na sve nas. Ozbiljna sam.

  • Kako ćeš proslaviti večeras?

Žudim za tom čašom vina šest meseci već. Tako da će se desiti. Ok?

  • Koje je tvoje iskustvo ove godine u odnosu na 2012. godinu?

2012. mi je sve bilo novo bila sam veoma naivna devojka i nisam znala šta da očekujem ali ovaj put je kao da sam se vratila svojoj porodici. Kao da smo imali 11 godina dugu vezu ovo iskustvo je više bilo majčinski i lakše. Sve je bilo lepo..

  • Čestitam još jednom na stvaranju istorije, postala si prva žena koja je dva puta osvojila Evroviziju ali isto tako si prva otvoreno biseksualna osoba koja je pobedila dva puta na Evroviziji. To je velika stvar za LGBT populaciju. Sledeće godine se Evrovizija održava u Švedskoj, koliko je bitna prihvaćemost LGBT populacije u Švedskoj? Da li će biti otvorena dobrodošlica za LGBT populaciju sledeće godine u Švedskoj?

Da li se šališ da mnom čoveče? Ja sam za to. Naravno. Cela ova zajednica je za to. Apsolutno. Ja sam Dajana iz Ukrajine.

  • Čestitam. Dva kratka pitanja. Šta tvoji nokti znače?

Napravljeni su od kamena. Sav prerformans ima sve elemente osim vode, ali se znojim tako da… Hoću da naglasim pokrete jer se krećem mnogo. Ovo je energija. Tako da samo mi je došlo. Naglašavam to sa svojim noktima da možete da vidite sve pokrete. To je spiritualnost.

  • Drugo pitanje. Svi se nadamo da će se rat u Ukrajini završiti u bliskoj budućnosti. Da li misliš da bi bilo fer da se da privilegija Ukrajini da bude domaćin Evrovizije zemlji koja je trebala da održi ove godine Evroviziju ali nije i ta zemlja je bombardovana ovo veče dok je trajao šou?

Draga možeš li da postaviš pitanje ponovo?

  • Izvini, veoma sam nervozna. Da li bi bilo fer da se da privilegija Ukrajini? Kao Liverpul sada?

Da, ako se rat završi u bliskoj budućnosti. Pa… Da li je to pitanje za mene? (Smeh) Mislim da razumem tvoje pitanje, ali nisam sigurna da ga razumem. Mislim da je mislila da li Ukrajina treba da dobije priliku da bude domaćin u budućnosti? U tom slučaju apsolutno da. Naravno zašto ne bi. Volim Ukrajinu, bila sam mnogo puta tamo. Imala sam puno nastupa tamo. Volim te ljude. I boli me kada vidim šta se dešava i žao mi je zbog toga.

Ceo intervju pogledajte u videu na početku teksta.

(Telegraf.rs)

Video: Izraelka pala u trans u Press centru, pogledajte ovaj ples

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA