Vreme čitanja: oko 2 min.

"Lepi grome moj" je bio namenjen Maji Berović: Ove Cecine pesme su pisane za njene koleginice

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iako su neke od numera završile kod folk zvezde, zapravo su bile pisane za druge pevače

  • 0
Svetlana Ceca Ražnatović, Sabor narodne muzike Foto: Nikola Ristić/RTS/ATAImages

Ceca Ražnatović u svojoj višedecenijskoj karijeri ima mnoge hitove, a njeni fanovi često ne mogu da se odluče koja pesma im je omiljena. 

Ipak, iako su neke od numera završile kod folk zvezde, zapravo su bile pisane za druge pevače.

Pesme "Tačno je" i "Lepi grome moj" trebalo je da pevaju Maja Nikolić i Maja Berović.

Maja kaže da je pre 22 godine pokojnoj Marini Tucaković odnela matricu pesme "Tačno je" i zamolila je da napiše tekst na tu melodiju, piše Informer.

- Matrica je bila od nekog izvođača iz Tunisa, pa sam je odnela Marini i rekla joj da napiše tekst kako bismo napravili srpsku verziju. Jednog dana sam iz novina saznala da je pesma data Ceci i da ju je uvrstila na album "Decenija" - priča Maja i dodaje da je odmah pozvala Marinu kako bi joj objasnila šta se desilo:

- Rekla mi je da je u tom periodu radila Ceci novi album i da joj je dala pesmu jer je prava za nju. Bila sam iznenađena, ali me to uopšte nije pogodilo, niti uvredilo. Marina je bila velika žena, obožavala sam je i na nju niko nije mogao da se naljuti. Rekla sam sebi: "Majo, imaš mnogo hitova, jedan manje-više."

Pet godina kasnije Ceca je objavila album "Idealno loša", na kom se našla pesma "Lepi grome moj". Kompozitor Aleksandar Milić Mili je zapravo ovaj hit uradio za Maju Berović i njen prvi album.

- Imala sam samo 20 godina u trenutku kad mi je Mili napisao tu pesmu. Bila sam mlada i znala sam da nisam dorasla tako zahtevnoj numeri. Pesma je otišla u prave ruke! Numera "Lepi grome moj" je veliki hit, pripada Ceci i njen je zaštitni znak. Tad je bio početak moje karijere i prepustila sam Miliju i Marini da rade i odlučuju umesto mene, nisam se mnogo mešala. Da mi sad neko ponudi tu pesmu, verujem da bi i u mom izvođenju postala hit - kaže Maj.

Mili kaže da je zapravo njegova koleginica Marina presudila kome bi pesma trebalo da pripadne:

- Paralelno sam radio album Maji i Ceci, kojoj sam već bio komponovao pesme "Pile", "Ponuđen ko počašćen", "Manta"... Onda je nastala numera "Lepi grome moj". Činilo mi se da se ne uklapa kod Cece, pa sam je uradio za Maju. Ali kad ju je Marina čula, rekla je: "Ovo je fantastična melodija! Zaokružiće Cecin album." Tako je na kraju pesma otišla Ceci umesto Maji.

Ceca i Željko Ražnatović Arkan upoznali su se 1993. godine, kad je izašao njen hit "Kukavica". Arkanu se pesma veoma dopala i imao je veliku želju da pevačica sa njom predstavlja bivšu Jugoslaviju na čuvenom italijanskom festivalu Sanremo.

- Postojala je ideja da se pojavim u Sanremu kao predstavnik Jugoslavije. Nažalost, u međuvremenu sam ostala u drugom stanju i morala sam da napravim pauzu u karijeri - ispričala je folk zvezda.

(Telegraf.rs)

Video: Ceca se ne vraća iz Španije: "Ovde smo mnogo slobodniji"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA