Vreme čitanja: oko 1 min.

Danas sahrana Lane Toković: Pevačica na kremaciju ispraćena uz svoje pesme

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na ispraćaj vec su počeli da se okupljaju prijatelji i porodica preminule muzčarke, kapelom odzvanjaju njene pesme sa razglasa što je mnoge navelo na još veći plač

  • 1
Lana Toković sahrana Foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Pevačica Lana Toković preminula je pre dva dana u 57. godini, a njena porodica, prijatelji i saradnici okupili su se na Novom groblju gde će biti kremirana.

Na ispraćaj vec su počeli da se okupljaju prijatelji i porodica preminule muzčarke, kapelom odzvanjaju njene pesme sa razglasa što je mnoge navelo na još veći plač.

Među prvima je stigla voditeljka Dragana Katić, a potom i Milan Đurđević iz "Nevernih beba" i pevačica Dragica Radosavljević Cakana, Olivera Kovačević, Jovana Tipšin, Zorana Pavić, Zlata Petrović, Tnja Banjanin i mnogi drugi.

Podsetimo, kako je njena bliska prijateljica otkrila, Lana je preminula na VMA nakon što je dve nedelje bila u komi.

- Lana je imala težak oblik korone i ležala je u Batajnici. Nikom nije jasno kako je dobila koronu i gde. Mi smo stalno bili uz nju i niko iz njenog okruženja je nije imao. To je ostavilo posledice na njenim plućima pa je zbog toga išla na VMA. Na VMA joj je skočila visoka temperatura, nikako nisu mogli da je skinu danima. Dobila je sepsu, lekari su učinili sve što su mogli ali već je bio kraj. Bila je dve nedelje u komi - otkrila je ona za Informer.

Lana Toković je rođena 1966. godine u Beogradu. Bila je osnivač grupe "Lana i Aldo", s muzikom se profesionalno bavila od svoje šesnaeste godine.Snimila je preko 40 trajnih snimaka za fonoteku Radio Beograda. Imala je muzički studio gde se bavila komponovanjem.

Sa svojom grupom je održala veliki broj solističkih koncerata, a nagrade je osvajala kao kompozitor, vokalni izvođač i tekstopisac.Bavila se pisanjem muzike za pozorišne predstave, crtane filmove i reklame. Bila je najmlađi himnopisac u našoj zemlji i za Vojno vazduhuplovstvo Jugoslavije je napisala himnu " Nek polete svi piloti".


(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA